tűzifa

fabrikett

brikett háttér

Regisztráció

  Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot és a vásárlási információkat
back

Vélemények brikettünkről:

Ungvárszy György
2011-09-14 18:02:44

A tavalyi szezont kizárólag fabrikettel oldottam meg, előtte fa, a pontos típust nem tudom, de ez a téglaforma volt az is. Az árkülönbség enyhén érezhető (főleg hogy itt nem tudnak átvágni a mennyiséggel) a kényelmi külömbség viszont egyértelmű! Itt nincs facipelés-hasogatás, nincs pattogás és korom, nem potyog és nem piszkol, hamut úgy kell keresni a kazánban, ráadásul 3-4 óránként kell csak a tűzre tenni, ennél kényelmesebb csak akkor lehetne, ha adagolná magát :)

Bihari Gábor
2016-11-07 22:27:16

Eddig bükkfával fűtöttem. Adatok: 25kW Vigas faelgázosító, 1000 l puffer, 68 m^2 alapterület, 5 cm hőszigetelés a házon. Saját tervezésű fűtésrendszer radiátorokkal, szabályozott előremenő hőmérséklettel. Eddig kb 170 kHUF tüzifa ment bele a kazánba évente. Most átállok fabrikettre. Kollégám ajánlotta ezt a fajtát, ő ezzel fűt cserépkályhában. Túl vagyok az első begyújtáson. A gyújtáshoz két kockát használtam el a 40-ből, ez a 380 HUF/40 db árral nem tűnik rossznak (20 HUF/begyújtás). A gyújtás viszonylag egyszerű, alulra tettem a gyújtó kockákat, rá a brikettet. Egy rövid lobbantás a forrasztópisztollyal és már lobogott is. A brikett elég lassan gyulladt be, de kb fél óra alatt elérte a 250 fokos füsthőmérsékletet (15 perc után indult be az elgzosítás). Ez bükkfával kb. 15-20 perc szokott lenni (5 perc után már megy a gázláng). Beletettem a kazánba 30 kg-ot (3 csomag) A teljesítmény rendesen felfutott a névleges értékre. Az égésidő - lévén, hogy faelgázosítóban használom - kinyúlik, parázstartással együtt kb 10 óra. Tegnap 22:00-kor indítottam, ma reggel 8:00-kor még ugyanakkora térfogata volt, mint amikor begyújtottam, csak feketedett. Este 20:00-kor néztem meg újra. Összerogyott kb harmadára, és még helyenként gyengén izzott. A kazán ugyan már leállt, de tettem be 20 kg-ot és újraindítottam az égetést. Nem kellett gyújtókocka! A gázosodás szinte azonnal beindult. Eddig úgy érzem, pozitívak az érzéseim. Kevesebb koszt termel, mint a tüzifa és egyszerűbb rakodni. A következő egy héten át elégetem a vásárolt 100 kg-ot és mérek.

Kosztiné Csicskár Mária
2013-11-11 11:15:36

Tisztelt Brikettpont! Sokáig keresgéltem az interneten, hogy melyik lehet számomra a legmegfelelőbb tüzelőanyag a kamdallómba. Tavaly fával tüzeltünk, de nagyon macerás volt, sok felügyeletet igényelt, hogy mindíg megfelelő módon égjen a tűz. Némi keresgélés után, megtaláltam az Önök termékét, és nem csalódtam benne. Felűlről gyújtom meg a tüzet, úgy ahogyan javasolták, és nekem nagyon jól bevált. Hamar begyullad, nagyon szép lánggal ég, majd utána gyönyörüen parázslik. Nagyon gyorsan felfűti a hatalmas nappalit, és a nagyméretű konyha-ebédlőnket,(70 nm) és még az emeletre is jut belőle. Egész nap tartja a 20-22 fokot.Én biztos, hogy ennél maradok, mindenkinek ajánlom!

Zádor Zoltán
2013-02-11 18:36:48

Kandallóban használjuk,miután a fa leégett, teszünk még a parázsra egy-két darabot. Ez aztán még hosszú órákig biztosítja a meleget. Önmagában nálunk nem az igazi, mert a viszonylag nagy tűztérben "elvész" és pont a lassú égés miatt kevés a sugárzó hő. El tudom képzelni, hogy kazánban tökéletes. De még így is veszünk évente 2 mázsát és az említett módon használjuk. Mindenképpen érdemes kipróbálni- aki még nem tette meg-,mert szerintem mindenki meg tudja találni a neki megfelelő felhasználási módot. Erre ragyogó alkalmat kínált néhány éve az ingyenes mintaosztás. Üdvözlettel: Z.Z.

Varró Tímea Marianna
2013-10-10 23:00:44

Tisztelt Brikettpont! Még nem vásároltam Önöktől brikettet, de egy kedves ismerősöm adott kipróbálásra az általa vásárolt termékből. Sokszor panaszkodtam neki, hogy mennyire megterhelő a fával való tüzelés, és mennyi kosszal jár. A családban inkább ránk nőkre hárul ez a feladat, és bizony a favágás eléggé emberpróbáló. Kipróbáltam a kapott brikettet és bizony össze se lehet hasonlítani a fával. Nincs fizikai megterhelés, nincs kosz és nagyon hatékony. Az ára is kedvezőbbnek tűnik, mint a fáé. Arra lennék még kíváncsi, hogy akkor mennyi kell belőle amikor igazán hideg van, de igyekszem ezt is megtapasztalni és ha akkor is ennyire elégedett leszek, akkor biztosan a brikettet fogom használni!! Üdvözlettel: Varró Tímea Marianna

Farkas Gábor
2011-10-19 14:07:33

Nagyon fázós vagyok, a hidegben kipróbáltuk. A család ellenezte az ingyenes mintát, mondván átverés, de jó nagyot csalódtak benne pozitívan. A fűtőértékével igen csak meg vagyok elégedve, muszáj volt bukóra nyitnom az ablakot, mert ájuldoztam a melegbe. Eddig vastag paplan alatt fagyoskodtam, be voltam csomagolva, mint a múmia, most meg takaró nélkül tudtam álomba szenderülni. Mégis csak jobb megoldás, mint az orosz fűtés (vodka). 16m2-es a szobám, ami kész szauna volt. Ki akar ezek után favágó és szenes ember lenni másod, harmad állásban, takarító meg pláne? +ban így már szaunám is van, nem csak fabrikett fűtésem. Köszönöm a lehetőséget, amivel még élni fogok.

Gálné Puha Mária
2013-02-28 12:28:32

Tisztelt Brikettpont! Tavalyi szezonban kezdtük el használni az Önök által forgalmazott brikettet. Egy véletlen folytán sikerült egymásra találnunk, mivel párom nagyon közel dolgozott az egyik Brikettpontjukhoz. Nagyon előnyösnek tartom, hogy az év bármely szakában tudunk Önöknél vásárolni. Számunkra nagy segítség, hogy apránként is meg tudjuk vásárolni a téli tüzelőanyagot és nem kell megvárni, míg egy nagyáruház két-három hónapig árusítja, hogy aztán mindenki gyorsütembe kapkodja a másik elől amíg van... A brikett egyébként tényleg jól működik, ahogyan mondták. Kisgyermekes család vagyunk, későn érünk haza munkából de a kandallóban valóban pár perc alatt be tudunk gyújtani vele. Nem kormol, nem füstöl, hihetetlen gyorsan felfűti a lakást. Nagyon tetszik, hogy sokszor van még este is parázs és ilyenkor elég ha csak ráteszek egy-két brikettet és pár perc múlva minden egyéb rásegítés nélkül belobban. Nekünk semmivel sem volt kevesebb a melegérzetünk mintha fát használnánk. Viszont anyagilag kedvezőbben jött ki mint a fa, még a nagy hidegben is. Összességében mi nagyon meg vagyunk elégedve vele, könnyű a beszerzése egész évben, költséghatékony, nem füstöl (mint a jó kis vizes fa) nem koszol, és nagyon gyorsan felmelegíti a lakást. Reméljük még sokáig a piacon maradnak. További sok sikeres üzletet kívánunk. Üdvözlettel: Gálné Puha Mária

Gruber Erika
2016-09-19 18:37:12

Már 3 éve használjuk a WOOD fabrikettet, és nagyon meg vagyunk elégedve. Első évben csak apránként vettük, nem mertünk egyszerre nagyobb mennyiséget venni. Aztán kipróbáltunk más fajtákat is, olcsóbbakat is, de csak a WOOD az ami bevált. Tavaly már 2 raklappal rendeltünk, de annyira jó minőségű, és olyan jó a fűtőértéke, hogy kb. egy fél raklapnyi maradt még belőle. Természetesen idén is ezzel fogunk fűteni. Azért nem lenne rossz, ha sikerülne megnyerni az 500 kilót.

Kóbor András
2015-01-15 15:50:15

Sokáig gondolkoztam, hogy merjek-e fabrikettel fűteni a cserépkályhámban és a lemezkályhában, aztán rendeltem egy raklappal a termékből. Be kell valljam, hogy minden előzetes fenntartásom alaptalan volt, egy remek termékkel van dolgunk. Mindkét tüzelőberendezésben némi tapasztalatszerzés után teljesen jól tudom használni a brikettet. A cserépkályhámba 3 db-ot teszek, körberakva bőven gyújtóssal, és körülbelül 1,5-2 óra alatt az egész teljesen leég, a kályha jobban felmelegszik, mintha fával raktam volna meg. Itt én nem fojtom a brikett égését, megelőzendő bármiféle túlnyomás a cserépkályhában. A lemezkályhában szintén sok gyújtóssal érdemes indítani, majd a tűzre helyezni 1-2 brikettet, megvárni, míg rendesen begyullad, aztán fojtani. Elég óránként 1-2 brikettet rátenni a tűzre, azok már a parázstól is begyulladnak. A kályha felülete nem melegszik fel annyira, mintha fával fűteném, de a hő sokkal tovább és egyenletesebben jelentkezik. Bátran ajánlom a fabrikettet mindenkinek! Kóbor András

Péter Gábor Szrimacz
2013-02-17 19:14:55

Tisztelt Briketpont! Szeptember eleje óta használom a briketett. Nagyon megvagyok elégedve, az árral, a kiszolgálással, hogy bármikor megyek mindíg tele a raktár. Kénxelmes a szállítása, könnyű elpakolni, és a kocsit sem koszolom össze vele. Vegyestüzelésű Totya kazánba használom. Az elején ki kellett tapasztalnom, hogyan tudok a leghatékonyabban tüzelni vele. Ehhez legalább 10 csomagot elhasználtam, mire meglett a tökéletes elrendezés. Az elején szétterítve helyeztem el majd aprófával begyújtottam fölötte. Így 4-5 óra alatt teljesen leégett. Majd a pesti raktárban kaptam egy tippet, hogy csináljak tornyot. Kiprobáltam a tűztér közepén az egy csomag birketett kötésbe rakva egy tornyot építettem, ezt aprófával vagy papírral begyújtottam. Így az égésidővel elértem a 6-7 órát. Azaz 6 óra elteltével állt a torony és parázslott, a 7-ik órába már magába roskadt, de még mindíg izzott. A leghatékonyabb módszer az lett mikor a tűztér hátuljába helyeztem, így 9-10 órát is fűtött. A huzatszabályzót 35 fokra -5 fok alatt 40 fokra állítottam. Mikor itt lezárt, akkor a kazán hőmérséklet szépen felemelkedet 45-50 fokra és a házat egyenletesen 23-24 fokon tudtam tartani. Az égésidő függ a külső hőmérséklettől is. -10 és -3 fok között az égésidő 6-7 óra volt. -2 +6 fokon már a 10 óra. + 10 fokon 13 órán keresztül izzott és tartotta a meleget. Én mindenkinek aki fával tüzel annak csak ajánlani tudom. Üdvözlettel: Szrimacz Péter Gábor