tűzifa

fabrikett

brikett háttér

Hiba!

Amennyiben házhozszállításra van szükséged, tájékozódj árainkról, illetve érdeklődj elérhetőségeinken!
Rendelendő mennyiség
raklap
Raklapár
51.990 /raklap
személyes átvétel eseténÖsszesen
246.760,-
back

Vélemények brikettünkről:

Huszti Bence
2013-10-14 10:14:51

Tisztelt Brikettpont! Ami igaz az igaz, tényleg hatalmas a brikett energiatartalma. De mind ezek mellett néhány észrevétel: Meggyújtani a nagy sűrűsége miatt igen nehézkes, de ha meggyulladt akkor már szépen ég. Való igaz hogy hosszan parázslik, de meg kell vele tanúlni fűteni. A tüzifát ugyan teljes egészében pótolni tudja, de mégis van vele egy kicsi problémám. Sajnos nagyon drága, pedig abból az anyagból van ami az asztalos műhelyek és tetőácsok hulladéka. Bár mind ezek mellett nálam mindig lessz a polcon legalább 10 kiló brikett a vész esetére. Ha nem áztatjuk el ez mindíg száraz, és nem utolsó sorban nagyon könyen raktározható az alakjánál fogva. Zárszónak csak annyit hogy a termék szerintem is JÓ, de lehetne egy kicsit olcsóbb. Üdv Bence

Péter Gábor Szrimacz
2013-02-17 19:14:55

Tisztelt Briketpont! Szeptember eleje óta használom a briketett. Nagyon megvagyok elégedve, az árral, a kiszolgálással, hogy bármikor megyek mindíg tele a raktár. Kénxelmes a szállítása, könnyű elpakolni, és a kocsit sem koszolom össze vele. Vegyestüzelésű Totya kazánba használom. Az elején ki kellett tapasztalnom, hogyan tudok a leghatékonyabban tüzelni vele. Ehhez legalább 10 csomagot elhasználtam, mire meglett a tökéletes elrendezés. Az elején szétterítve helyeztem el majd aprófával begyújtottam fölötte. Így 4-5 óra alatt teljesen leégett. Majd a pesti raktárban kaptam egy tippet, hogy csináljak tornyot. Kiprobáltam a tűztér közepén az egy csomag birketett kötésbe rakva egy tornyot építettem, ezt aprófával vagy papírral begyújtottam. Így az égésidővel elértem a 6-7 órát. Azaz 6 óra elteltével állt a torony és parázslott, a 7-ik órába már magába roskadt, de még mindíg izzott. A leghatékonyabb módszer az lett mikor a tűztér hátuljába helyeztem, így 9-10 órát is fűtött. A huzatszabályzót 35 fokra -5 fok alatt 40 fokra állítottam. Mikor itt lezárt, akkor a kazán hőmérséklet szépen felemelkedet 45-50 fokra és a házat egyenletesen 23-24 fokon tudtam tartani. Az égésidő függ a külső hőmérséklettől is. -10 és -3 fok között az égésidő 6-7 óra volt. -2 +6 fokon már a 10 óra. + 10 fokon 13 órán keresztül izzott és tartotta a meleget. Én mindenkinek aki fával tüzel annak csak ajánlani tudom. Üdvözlettel: Szrimacz Péter Gábor

Havasi Zoli
2013-10-20 08:54:22

Tisztelt Brikentpont, kedves látogatók! Ahogy az elöttem írók, én is sokféle brikettet próbáltam ki cserépkályhámba. Az önök terméke volt a legmegfelelőbb az elvárásaimnak is. Sőt.. Túl dicsérni nem akarnám, inkább javaslom érdeklődőknek, kételkedőknek, hogy bátran próbálják ki, csak is kellemetesen fognak csalódni. Idén is vásároltam felkészülve a fűtésszezonra. Brikentpont még élvezetessebbé, kellemetesebbé tudná tenni téli fűtést, ha tényleg alacsonyabb áron adná eme terméket. :) Üdv: Tóth Zoltán Bp.

Bihari Gábor
2016-11-07 22:27:16

Eddig bükkfával fűtöttem. Adatok: 25kW Vigas faelgázosító, 1000 l puffer, 68 m^2 alapterület, 5 cm hőszigetelés a házon. Saját tervezésű fűtésrendszer radiátorokkal, szabályozott előremenő hőmérséklettel. Eddig kb 170 kHUF tüzifa ment bele a kazánba évente. Most átállok fabrikettre. Kollégám ajánlotta ezt a fajtát, ő ezzel fűt cserépkályhában. Túl vagyok az első begyújtáson. A gyújtáshoz két kockát használtam el a 40-ből, ez a 380 HUF/40 db árral nem tűnik rossznak (20 HUF/begyújtás). A gyújtás viszonylag egyszerű, alulra tettem a gyújtó kockákat, rá a brikettet. Egy rövid lobbantás a forrasztópisztollyal és már lobogott is. A brikett elég lassan gyulladt be, de kb fél óra alatt elérte a 250 fokos füsthőmérsékletet (15 perc után indult be az elgzosítás). Ez bükkfával kb. 15-20 perc szokott lenni (5 perc után már megy a gázláng). Beletettem a kazánba 30 kg-ot (3 csomag) A teljesítmény rendesen felfutott a névleges értékre. Az égésidő - lévén, hogy faelgázosítóban használom - kinyúlik, parázstartással együtt kb 10 óra. Tegnap 22:00-kor indítottam, ma reggel 8:00-kor még ugyanakkora térfogata volt, mint amikor begyújtottam, csak feketedett. Este 20:00-kor néztem meg újra. Összerogyott kb harmadára, és még helyenként gyengén izzott. A kazán ugyan már leállt, de tettem be 20 kg-ot és újraindítottam az égetést. Nem kellett gyújtókocka! A gázosodás szinte azonnal beindult. Eddig úgy érzem, pozitívak az érzéseim. Kevesebb koszt termel, mint a tüzifa és egyszerűbb rakodni. A következő egy héten át elégetem a vásárolt 100 kg-ot és mérek.

Zádor Zoltán
2013-02-11 18:36:48

Kandallóban használjuk,miután a fa leégett, teszünk még a parázsra egy-két darabot. Ez aztán még hosszú órákig biztosítja a meleget. Önmagában nálunk nem az igazi, mert a viszonylag nagy tűztérben "elvész" és pont a lassú égés miatt kevés a sugárzó hő. El tudom képzelni, hogy kazánban tökéletes. De még így is veszünk évente 2 mázsát és az említett módon használjuk. Mindenképpen érdemes kipróbálni- aki még nem tette meg-,mert szerintem mindenki meg tudja találni a neki megfelelő felhasználási módot. Erre ragyogó alkalmat kínált néhány éve az ingyenes mintaosztás. Üdvözlettel: Z.Z.

Körmendi Zoltán
2013-10-26 21:43:00

T.Hölgyeim/Uraim! Rendkívül érdekelne hogy milyen fafajták vannak a brikett-be tömörítve! Ez nem apróság és ez a fontos info sehol nem lelhető fel!!! Gyanítom, hogy fenyő is kerül bele ez pedig az én téglakályhámat (cserépkályhákat is!) tönkreteheti! Tavaly próbáltam. valóban alig marad hamu azonban a hangulatnak "lőttek"- nincs lángolás !

T. Kérdező!
A brikett vegyes keményfa keveréke, bükk és tölgy (tehát, sem fenyőt, sem nyárfát nem tartalmaz)
Brikettpont

Gecsó Zoltán
2013-10-10 22:07:21

Tisztelt Brikettpont! Tavaly költöztünk új házba, amiben hagyományos kályhás fűtés van, nem pedig gáz. Végigpróbáltunk kb. 8-10 féle brikettet, de rájöttünk, hogy egyik sem veszi fel a versenyt az Önökével. Minden igaz róla, amit leírnak a weboldalon. Igaz, hogy nehezebb begyújtani, mint a legtöbb, máshol árult brikettet, de való igaz, hogy sokkal sokkal tovább "ég" mint bármely más brikett. Nekünk nagyon bejött, mostmár csak ezt használjuk. A fáoz képest meg nem is lehet egy lapon emlegetni.. ég és föld a különbség a brikett javára! Már két rokonunkat is rábeszéltük :)

Szlovák László
2011-10-25 18:02:10

A termékmintát én is átvettem (igaz azt mondták, hogy házhoz hozzák, nem teljesen így történt) Úgy gondoltam, hogy ez nem valami jó kezdés a cég részéről. Gondoltam alapos leszek és az állításaikat (nedvesség, súly, égés) ellenörzöm!!! 1: Nedvesség tartalom. Először azt gondoltam, elromlott a nedvességmérőm. Többször rámértem, kerestem más anyagokat, tüzifát. A műszer tökéletesen mért, a brikett nedvessége 0,0% nem tévedés, valóban "csont száraz volt" 2: Súly: A meghatározott tartományon belül volt. 3: Égés: A megadott 4 órát valóban tartotta, talán pár percel kevesebb, de ez már valóban csak kötekedés. 4: Leadott energia? TÖKÉLETES A negatív véleményem így hamar pozitív lett. Tökéletes tüzelőanyag!! A mintát köszönöm. Természetes, hogy ezek alapján Önöktöl fogok vásárolni.

brikett123
2011-10-25 11:30:11

Eddig tűzifával fűtöttem. Állandó probléma volt, hogy hol kapok száraz fát, amivel nem vizet veszek tűzifa árban és nem csak harmadik próbálkozásra, nagy füsttel gyullad meg a kályhában. Arról nem is beszélve, hogy mindig átvertek a mennyiséggel, akár kalodában, akár köbméterben számoltak. A kaloda közepét nem egyszer hatalmas gyökerekkel töltötték ki, ami kívülről nem látható, csak amikor szétbontásra kerül. A fabrikett mindig egységes víztartalmú, minőségű, súlyú. Könnyen tárolható, nem gurul szanaszét, mint a tűzifa hasábok. Az ára is olcsóbb, mint a tűzifáé. Egyszóval, én ezentúl mindig fabrikettet használok.

Szauter Lajosné
2013-11-07 00:11:31

Tisztelt Brikettpont! A mi családunknak tavaly próbálta ki először ezt a fűtőanyagok. Mint az előttem szólóak mi is sokféle anyagot kipróbáltunk, hogy rájöjjünk, hogy melyikkel a leghatékonyabb és melyikkel a legkisebb macera a fűtés. Nekünk ez a fajta fabrikett vált be a leginkább. Tényleg hosszú égésidővel bír. Az előzően télen csak januártól fűtöttünk vele, ezt a szezont viszont már csak ezzel a brikettel kezdtük. Most hogy még nincs nagyon hideg rekordideig elegendő egy csomag brikett. Kazánban használjuk, este 8 órakor ráteszünk egy kevéske maradék parázsra egy teljes csomagot, szép sorban egymás fellé fektetjük őket, becsukjuk a kazánajtót és a többit rábízzuk az automata huzat szabályzóra. Eleinte azt hittük, hogy nem fog beizzani, mert a 40 fokra állított víz, eléggé kihűlt, de este 11-12 óra körül elkezd lassan átizzani a brikett és stabilan tartja a hőfokot egészen reggel 6-7-ig. Reggel 8-kor újra ráteszünk sorban 6db brikettet és az este 8-ig újra megtartja a 40 fokos vizet. Tavaly még keresztbe-kasba tettük a maradék parázsra, de rájöttünk, hogy így lassabban izzik el és tovább tartja a hőt. A hamu mennyiség viszont fantasztikusan kevés. Mivel nincs piszkálva szép lassan ég el a brikett, így szinte minden része elég és a 6db brikettnek alig van kétmaréknyi hamuja. A régi fűtőanyagokkal nem volt ilyen stabil a vízhőmérséklet, és sokkal gyorsabban le is égett a tűz és bizony a hamu mennyiség is sokkal több volt és elég sok gond volt a hamu elhelyezésével. Bátran ajánlom mindenkinek nem csak egy kipróbálás erejéig, ha elsőre nem az elvárásnak megfelelően szerepel, ki kell tapasztalni adott fűtőeszköznek megfelelő fűtési technikát. Mi is idén jöttünk rá, hogy a kazánunkban egymás mellé rakva sokkal hosszabb fűtési idő érhető el, mint 4,5 óra. Érdemes kísérletezni, hogyan a leghatékonyabb. Hisz árérték arányban a legjobb fűtőanyag, minősége állandó, nincs benne csak száraz keményfa és nem hullik szét, mint némelyik másik gyártó brikettje. Csomagolása miatt könnyű a szállítása és raktározása. Nagy mennyiséget lehet egész kishelyen felhalmozni. Stabil beszerezési forrás áll mögötte. Egy szónak is száz a vége és csak jót tudok mondani erről a fűtőanyagról.