tűzifa

fabrikett

brikett háttér

Regisztráció

  Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot és a vásárlási információkat
back

Vélemények brikettünkről:

Budai Ottóné
2013-10-11 08:17:42

Kedves Brikettesek! Az elmúlt év során többféle brikettet kipróbáltunk. Alapból fával fűtünk,de én ragaszkodom ahhoz, hogy legyen készletem brikettből is.Mint írtam többfélét kipróbáltunk, de tapasztalatom szerint az Önöknél található a legmegbízhatóbb. Mivelén korán hajnalba indulok dolgozni ezért nincs időm arra, hogy megvárjam míg a fa begyullad ezért a parázsra ráteszek 2 db-ot felteszem a kávém majd kimegyek teszek még rá 1 db-ot. Lezárom a kazánt megiszom a kávém. Mielőtt elmegyek otthonról még egyszer ránézek a tűzre és nyugodtan elindulok dolgozni. Tudom hogy a gyerekek fínom melegre ébrednek. Mindez a művelet 4-4.15.-ig zajlik. Délbe még van parázs. Ezt a hatékonyságot ennél a brikettnél tapasztaltam. Tehát nekem itthon mindíg kell lennie legalább 10 csomagnak. KÖSZÖNÖM!!!

Szrimacz Attila
2016-09-19 17:08:46

Tisztelt BRIKETPONT! Már több mint 3 éve, hogy használom a briketett. Nagyon meg vagyok elégedve, az árral, a kiszolgálással, hogy bármikor megyek mindig tele a raktár. Kényelmes a szállítása, könnyű elpakolni, és a kocsit sem koszolom össze vele. Vegyes tüzelésű öntöttvas kazánba használom. Az elején ki kellett tapasztalnom, hogyan tudok a leghatékonyabban tüzelni vele. Ehhez legalább 10 csomagot elhasználtam, mire meglett a tökéletes elrendezés. Az elején szétterítve helyeztem el majd aprófával begyújtottam fölötte. Így 4-5 óra alatt teljesen leégett. Majd a pesti raktárban kaptam egy tippet, hogy csináljak tornyot. Kipróbáltam a tűztér közepén az egy csomag birketett kötésbe rakva egy tornyot építettem, ezt aprófával vagy papírral begyújtottam. Így az égésidővel elértem a 6-7 órát. Azaz 6 óra elteltével állt a torony és parázslott, a 7-ik órába már magába roskadt, de még mindig izzott. A leghatékonyabb módszer az lett mikor a tűztér hátuljába helyeztem, így 9-10 órát is fűtött. Fontos, hogy a kazán fala és a brikett között hagyjak egy kis hézagot a levegő részére, ez azért fontos, hogy minden oldalra tudja sugározni a hőt az izzó brikett. A huzatszabályzót 35 fokra -5 fok alatt 40 fokra állítottam. Mikor itt lezárt, akkor a kazán hőmérséklet szépen felemelkedet 45-50 fokra. Ezzel a hőfokkal elértem, hogy a lakásban 24-26 fok volt, sajnos ez a hátránya, ha valami ilyen tökéletesen fűt, mint a brikett. Ez nekem túl sok volt ezért, egy kisebb fűtéskorszerűsítést végrehajtottam mivel túl meleg lett a lakásban és nem tudtam egyenletesen szabályozni. A házat egy 500l. melegvíztárolóval fűtöm így nem jelet, gondot, ha egy kicsit megszalad, a hőmérséklet egyenletesen tudom tartani a lakásban a hőfokot, mivel egy termosztáttal oldom meg a szabályozást. Ha már elértem a tárolóban a 70 fokot utána csak szinten kell tartanom a hőmérsékletet. Este megrakott kazán reggelig meg tudja tartani a hőfokot. A brikettel szinte hamu nélkül, salakozás nélkül folyamatosan tudok fűteni, van, amikor két-három nap után telik elég kiüríteni az alsó hamuzó edényt, salakozni szinte alig kell, szépen lehullik a hamu. Ha nincs kedvem és időm a tornyot felépíteni, akkor is napokig tudok begyújtás nélkül fűteni. Nagyon sok ismerősömnek ajánlottam, akik szintén nagyon meg vannak elégedve a brikett nagyszerű, egyszerű használhatóságával. Én mindenkinek, aki fával tüzel, annak csak ajánlani tudom. Üdvözlettel: Szrimacz Attila

Kosztiné Csicskár Mária
2013-11-11 11:15:36

Tisztelt Brikettpont! Sokáig keresgéltem az interneten, hogy melyik lehet számomra a legmegfelelőbb tüzelőanyag a kamdallómba. Tavaly fával tüzeltünk, de nagyon macerás volt, sok felügyeletet igényelt, hogy mindíg megfelelő módon égjen a tűz. Némi keresgélés után, megtaláltam az Önök termékét, és nem csalódtam benne. Felűlről gyújtom meg a tüzet, úgy ahogyan javasolták, és nekem nagyon jól bevált. Hamar begyullad, nagyon szép lánggal ég, majd utána gyönyörüen parázslik. Nagyon gyorsan felfűti a hatalmas nappalit, és a nagyméretű konyha-ebédlőnket,(70 nm) és még az emeletre is jut belőle. Egész nap tartja a 20-22 fokot.Én biztos, hogy ennél maradok, mindenkinek ajánlom!

Albert Kinga
2016-11-08 12:06:17

Elképesztő minőségben fűtünk! Hőszigetelt téglából készült házunkat (2 szint, összesen 100 m2 és cirkulál a levegő) egyetlen kis kályhával fűtjük. A ház szerkezete, kialakítása is dícséretes, ám a fűtőérték csodás. Én cserépkályhán felnőtt kislányként kezdtem, ismerem a begyújtás számos módját és rendszeresen jól kiszáradt akáccal csinálta drága apám a meleget. Ügyes volt, ügyes volt, de az Önök termékét az sem tudja felülmúlni. Elképesztően drukkolok magunknak a nyerhető mennyiségért. De ha nem így lesz, akkor is a leghűbb vásárolójuk maradunk. :) További sikereket Önöknek!

Zsebeházy Márta
2011-12-08 10:56:07

Én 2 hete fűtök vele a kandallóban, de SZUPER! A már megvásárolt fából is használok mellé, de egyedüla "BUCIKA" -ez lett nálunk a neve- 2,5 órán krsztül ég. Ha nagyobb teret akarok vele füteni, vagy hidegebb van, akkor 2 b-ot tettem rá. De a napi 1-2 óra cirkós fütés mellett csak 1 csomag fogyott naponta. Kb negyedóra és már ontja a meleget és nem kell figyeljek rá napközben. Este még egyet 10 órakor rátettem és még 20 fok van reggel kevés parázzsal. Köszönöm!!!! Csak ez fogom használni, sokkal tisztább is a vele való fütés.

Turcsik Sándorné
2013-02-12 19:07:13

Tisztelt Brikettpont! Nekünk vegyestüzelésű kazánunk van. A brikettet a fatüzelés kiegészítésére használjuk. Éjszakára szoktuk használni, hogy reggel még parázs legyen, és ezáltal, egész éjjel melegen tartsa a radiátorokat a kazán. Nagyon meg vagyunk elégedve. Számunkra egy hátránya vana brikettnek, hogy vidéken lakunk, így vagy nehéz beszerezni a környéken vagy nagyon magas a fuvar költség. Ettől függetlenül ismerőseinknek is szoktam ajánlani, mert kényelmes, jó, és tiszta fűtési módszer a fabrikett. Üdvözlettel: Turcsik Sándorné

Géczi Gábor
2012-10-10 10:03:25

Egy tonna NYEREMÉNY!!!

Tisztelt Brikettpont!

Szeretném megköszönni a brikettpont.hu-nak a nyereményt.
Terméküket az idei évben már kipróbáltam, és elégedett voltam vele. További vásárlást is terveztem, de ezt szerencsére most későbbi időpontra került J.
A előző fűtési szezonban kezdtem el fabrikettet használni vegyestüzelésű kazánban. Akkoriban barkácsáruházakban vásároltam a fűtőanyagot kis mennyiségben.
Az volt a tapasztalatom, hogy nagyon vegyes a minőség, és árban is nagyok az eltérések. A fűtés során volt olyan brikett, ami annyi ideig sem tartott ki, mint a közepes minőségű tüzifa.
Amikor kipróbáltam az Önök termékét, rögtön kiderült, hogy amit a honlapon közölt független tesztben leírtak, az teljesen igaz. Az égési idő sokkal hosszabb volt mint bármelyik előtte kipróbált fajtánál, 3-4 órával a begyújtás után is olyan parázs volt a kazánban, amit újra lehetett éleszteni. Szerintem ár-érték arányban a az egyik legjobb a piacon. Mindenkinekinek tudom ajánlani ezt a brikettet, és ajánlani is fogom.
Mégegyszer köszönöm a nyereményt.

Hozzájárulok, hogy levelemet részben vagy egészében közzé tegyék honlapjukon.

Üdvözlettel:Géczi Gábor

Hainrikffy Cecilia
2013-10-25 08:48:02

Tisztelt Brikettpont ! Második éve használom terméküket kazánban és kandalóban egyaránt. Szeretem, hogy viszonylag hamar be lehet gyújtani, szinte nincs hamuja és tárolhatósága is nagyon kedvező. Örülök, hogy Budapesten és környékén is több helyen kapható, akár személyesen megyek érte, akár kiszállítást kérek mindig kedvesek és udvariasak a kereskedők. Talán egyetlen kifogást emlitenék, hogy az utóbbi időben nem biztonságos a szállítócsík, többször elszakad, ami balesetveszélyes lehet. Üdvözlettel: Hainrikffy Cecilia

Szrimacz Attila
2013-02-12 08:07:30

Tisztelt Brikettpont! Október óta használom az önök brikettjét, ez idő alatt bőven volt időm tapasztalatot szerezni a fabrikettetel. Nagyon jónak és gazdaságosnak tartom. Én vegyes tüzelésű kazánban használom. Egypár trükköt azért nem árt tudni. Ha azt szeretnénk, hogy 6-8 órán keresztül izzón és meleget adjon. Érdemes akár két adag brikettet betenni a kazánunkba, ha lehet, az oldalfal mellett hagyjunk egy pár centis hézagot, mert itt fog a levegő aluról jönni és oldalról be tud gyulladni a brikettünk. Az így elkészített brikett piramisunkat felűről gyújtsuk meg, amikor már a brikett is begyulladt, zárjuk le és minél kevesebb levegőt adjunk, ezt az automata huzat szabályzóval tudjuk beállítani. Így még 8 óra múlva is lesz parazsunk. Hamunk szinte alig van, 30kg brikett elégetése után egy fél kilónyi hamunk marad, ami nagyon hasznos a termőfölnek. Én nagyon meg vagyok elégedve a brikettel, mindenkinek jó szívvel ajánlom. Szrimacz Attila 2013-02-12

Kóbor András
2015-01-15 15:50:15

Sokáig gondolkoztam, hogy merjek-e fabrikettel fűteni a cserépkályhámban és a lemezkályhában, aztán rendeltem egy raklappal a termékből. Be kell valljam, hogy minden előzetes fenntartásom alaptalan volt, egy remek termékkel van dolgunk. Mindkét tüzelőberendezésben némi tapasztalatszerzés után teljesen jól tudom használni a brikettet. A cserépkályhámba 3 db-ot teszek, körberakva bőven gyújtóssal, és körülbelül 1,5-2 óra alatt az egész teljesen leég, a kályha jobban felmelegszik, mintha fával raktam volna meg. Itt én nem fojtom a brikett égését, megelőzendő bármiféle túlnyomás a cserépkályhában. A lemezkályhában szintén sok gyújtóssal érdemes indítani, majd a tűzre helyezni 1-2 brikettet, megvárni, míg rendesen begyullad, aztán fojtani. Elég óránként 1-2 brikettet rátenni a tűzre, azok már a parázstól is begyulladnak. A kályha felülete nem melegszik fel annyira, mintha fával fűteném, de a hő sokkal tovább és egyenletesebben jelentkezik. Bátran ajánlom a fabrikettet mindenkinek! Kóbor András