tűzifa

fabrikett

brikett háttér Nem elérhető.
back

Vélemények brikettünkről:

Fajd Gergő
2013-11-07 03:54:25

Kedves olvasó! 1 hete kaptam meg 3 raklap brikettemet,azóta vegyesen fűtök fával,mert a brikett nem tudja azt az üzemi hőt adni mint a fa,így,ha gyorsan akarom felmelegíteni a kazánt akkor fát használok,majd a hőn tartásra brikettet.Égés közben kissé megdagad de nem esik szét,és nálam 3 db kell egyszerre a nagy tűztér miatt,amiben 2-3 óra alatt ég el. Begyújtani nem nehéz,helygazdaságos,de porózus,ezért mindenhová kerül fűrészpor felbontás után...Összességében meg vagyok elégedve. Üdvözlettel, Fajd Gergő

Szabo Miklos
2013-10-10 18:54:28

Kedves Brikettpont Önök elött szalma briketthez volt szerencsém, meg persze hagyományosan fához. A Fával az a bajom, hogy nincsen helyem ahhol megfelelően kiszáríthatnám, több szállítót próbáltam, sajnos minden esetben gyakorlatilag frissen kitermelt akácot kaptam, nedvességtartalma még rengeteg. Tavaj próbálkoztam brikettel, először szelmabrikettel. Gyakorlatilag begyújthatatlan, több fa kell hozzá mint brikett, és rengeteg hamu marad utánna. Ezek után tettem egy próbát az önök termékével. Tapasztalatom szerint, sok szempontból jobb mint a fa. Tiszta, szinte hamu nélkül elég, sokáig izzik. nekem bevált. Tisztelettel: Szabó Miklós

Pongrácz Henrik
2013-10-20 08:23:24

Tisztelt Brikettpont! Bár a fűtésrendszerem 2hetes, tehát még tesztelés alatt áll, megosztom a mai tapasztalatomat. Reggel elhasználtuk a pufferből (850L) a meleget, így az 45C-ra hűlt vissza. Este 6-kor gyújtottam be a kazánt, papír, némi gally és 4db brikett (2-2 kötésben egymáson, szellősen), valamint a 4 brikettnek megfelelő mennyiségű maradék fenyő tetőanyag. A kazán (faelgázosító) hirtelen kapta az intenzív tüzet, ami ~15 percen belül 60C-s kazánvizet eredményezett (25C-ról), és mehetett a pufferbe. Itt újabb 15 perc után már a 60C-os víz került a radiátorokba is (ez az optimális). Jó 2 órát égett intenzíven a kazán tartalma, mely 79C-ig tudta felfűteni a puffert (ez közben a fürdéshez is szolgáltatta a meleg vizet), és a házat is 19-20C-ról 22-25C-ra (helysége válogatta) melegítette. A kinti hőmérséklet ezalatt 12-ről hűlt vissza 9C-ra. Meggyőző volt a mai teljesítmény, a 79C-os pufferrel holnap is tudok fűteni 3-4 órát begyújtás nélkül. Számításaim szerint a télre 2 raklap biztosan elég lehet a brikettből, fával keverve pedig akár 1 raklap is. Köszönet a próbacsomagért, megérte! :-) (majd el felejtettem: a 6db-os próbacsomagból 2-t korábban fojtott huzatnál használtam el, az is kb 2 órát tudott izzani, de úgy nem találtam hatékonynak az én rendszeremben, csak tartotta a hőt)

Zádor Zoltán
2013-02-11 18:36:48

Kandallóban használjuk,miután a fa leégett, teszünk még a parázsra egy-két darabot. Ez aztán még hosszú órákig biztosítja a meleget. Önmagában nálunk nem az igazi, mert a viszonylag nagy tűztérben "elvész" és pont a lassú égés miatt kevés a sugárzó hő. El tudom képzelni, hogy kazánban tökéletes. De még így is veszünk évente 2 mázsát és az említett módon használjuk. Mindenképpen érdemes kipróbálni- aki még nem tette meg-,mert szerintem mindenki meg tudja találni a neki megfelelő felhasználási módot. Erre ragyogó alkalmat kínált néhány éve az ingyenes mintaosztás. Üdvözlettel: Z.Z.

Táborszki Csaba
2011-10-20 11:11:38

A lehetőségeim miatt én próba nélkül vásároltam. A termékben nem csalódtam. Tapasztalataim (kandallónál, fa nélkül, csak ezzel fűtve): 1. Minimum egy csomagnyi egyszerre begyújtása szükséges, annál kevesebb (2-4 "hasáb") esetén nem lesz elég intenzív az égés 2. A begyulladás lassan megy, de utána már a levegő fojtásával szépen szabályozható. 3. A vákumcsomag kezelése/bontása kissé nehézkes. Talán ha nem "rászippantott", hanem normál tasak lenne, egyszerűsődhetne.

Varró Tímea Marianna
2013-10-10 23:00:44

Tisztelt Brikettpont! Még nem vásároltam Önöktől brikettet, de egy kedves ismerősöm adott kipróbálásra az általa vásárolt termékből. Sokszor panaszkodtam neki, hogy mennyire megterhelő a fával való tüzelés, és mennyi kosszal jár. A családban inkább ránk nőkre hárul ez a feladat, és bizony a favágás eléggé emberpróbáló. Kipróbáltam a kapott brikettet és bizony össze se lehet hasonlítani a fával. Nincs fizikai megterhelés, nincs kosz és nagyon hatékony. Az ára is kedvezőbbnek tűnik, mint a fáé. Arra lennék még kíváncsi, hogy akkor mennyi kell belőle amikor igazán hideg van, de igyekszem ezt is megtapasztalni és ha akkor is ennyire elégedett leszek, akkor biztosan a brikettet fogom használni!! Üdvözlettel: Varró Tímea Marianna

Bitó László
2013-10-10 19:35:39

Tisztelt Brikettpont! Néhány napja kaptuk meg az ingyenes termékmintájukat, eddig nem ismertem a terméküket. Korábban már kipróbáltunk egy áruházban kapható henger alakú brikettet, de az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, szétporladt, és szinte pillanatok alatt elégett. Kandallóval fűtünk, eddig tüzifát használtunk. A kipróbált termékminta új megvilágításba helyezte számomra a fabrikettet. Maximálisan meg vagyok vele elégedve, nem porlik, lassan, de nagy hőfokon ég, sokáig tartja a parazsat, és nagyon kevés hamu marad utána. Tárolása praktikus, könnyen egymásra pakolható, nwm marad kihasználatlan hely a csomagok között. Mindenképpen tervezem, hogy vásárolok a brikettjükből a közeljövőben.

Havasi Zoli
2013-10-20 08:54:22

Tisztelt Brikentpont, kedves látogatók! Ahogy az elöttem írók, én is sokféle brikettet próbáltam ki cserépkályhámba. Az önök terméke volt a legmegfelelőbb az elvárásaimnak is. Sőt.. Túl dicsérni nem akarnám, inkább javaslom érdeklődőknek, kételkedőknek, hogy bátran próbálják ki, csak is kellemetesen fognak csalódni. Idén is vásároltam felkészülve a fűtésszezonra. Brikentpont még élvezetessebbé, kellemetesebbé tudná tenni téli fűtést, ha tényleg alacsonyabb áron adná eme terméket. :) Üdv: Tóth Zoltán Bp.

Persel Ildikó
2012-12-10 08:27:06

Tisztelt Brikettpont! Egyik ismerősünk hívta fel a figyelmünket a fabrikettre. Hozott nekünk 10 csomaggal, s akkor eldöntöttük, hogy fabrikettel fogunk tüzelni. Csak jót tudok róla mondani! Egyszerű, kényelmes, tiszta a szállítása, és tárolása.Nagyon jól ég, s ami nem elhanyagolható minimális hamuja van, amit a kertben is tudok hasznosítani. Ezentúl mindenkinek csak ajánlani tudom! Több ismerősünk áll vissza az egyre dráguló gázról,valamilyen más tüzelési formát keresve.Én a fabrikettet ajánlom nekik!

Egyben engedjék meg, hogy köszönetet mondjak a nyeremény brikettért, ami felfoghatatlanul boldoggá tett, így az ünnepek előtt. Kellemes karácsonyi ünnepeket,és boldog új évet kívánok.

Köszönettel: Persel Ildikó

Huszti Bence
2013-10-14 10:14:51

Tisztelt Brikettpont! Ami igaz az igaz, tényleg hatalmas a brikett energiatartalma. De mind ezek mellett néhány észrevétel: Meggyújtani a nagy sűrűsége miatt igen nehézkes, de ha meggyulladt akkor már szépen ég. Való igaz hogy hosszan parázslik, de meg kell vele tanúlni fűteni. A tüzifát ugyan teljes egészében pótolni tudja, de mégis van vele egy kicsi problémám. Sajnos nagyon drága, pedig abból az anyagból van ami az asztalos műhelyek és tetőácsok hulladéka. Bár mind ezek mellett nálam mindig lessz a polcon legalább 10 kiló brikett a vész esetére. Ha nem áztatjuk el ez mindíg száraz, és nem utolsó sorban nagyon könyen raktározható az alakjánál fogva. Zárszónak csak annyit hogy a termék szerintem is JÓ, de lehetne egy kicsit olcsóbb. Üdv Bence