tűzifa

fabrikett

brikett háttér

A kosár üres

back

Vélemények brikettünkről:

Havasi Zoli
2013-02-12 12:11:27

Tisztelt olvasók, érdeklődők! Már második éve használom a Brikettpont termékét! Elötte sokmindennel próbálkoztam, de hozzáfoghatót nem igazán találtam, ami tetszésemet elnyerné! Nagyon reklámszerűnek tűnik, pedig nem annak szánom..:o) Nagyon kritikus vagyok mindennel. Sokat olvastam cikkeket, hogy mivel jó, és hogyan, és mivel érdemes fűteni.. Természetesen kipróbáltam őket. Ár-érték arényban eme termék a leggazdaságosabb, azon kívűl, hogy tényleg tisztán, praktikusan lehet tárolni is. Nekem cserépkályhám van amit 3 éve rakattam át. Fűtésem cirkó kazánrendszerről megy, a lakás és az ablakok hőszigeteltek. ( persze a megfelelő légbeömlők elhelyezésével) Cserépkályha nagy nappaliban van, és fűtés kiegészítőnek használom... ez idő alatt megtanultam hogyan lehet begyújtani, felfűteni leghatékonyabban. A brikett, amit innen veszek arra nem alkalmas, hogy kis újság papírral begyüjtva lángra kapjon, tehát azért gyújtósfa nem árt hozzá. De utánna, elég sokáig ég/parázslik. ( eddigi úgymond rekord 6 óra volt, amiből annyi parázs maradt, hogy a következő 2db hasábot rárakva azokat meggyújtotta) Bárkinek szívesen merem ajánlani, akár cserépkályhába, vagy vaskályhába, esetlegesen vegyes tüzelésű kazánba. ezzel a termékkel egy fűtés szezon alatt több mint ötvenezer forinttal lett kevesebb a fűtés számlám, és nem elhanyagolható, hogy nem 21 fok volt a lakásban,hanem 23-24. Örülök, hogy létezik ilyen termék, és hogy Itthon készítik, és ezzel is a magyar gazdaságot tudom támogatmi. Üdvözlettel: Tóth Zoltán.

Hadrik-Hajós Angéla
2013-10-10 19:47:21

Kedves Brikettpont! A tavalyi fűtési szezon végén vásároltunk Önöktől néhány kg fabrikettet, de maximálisan meg voltunk elégedve a termékkel. Mélységesen sajnáltuk, hogy nem hallottunk korábban az Önök termékéről, mert rengeteg pénzt megspóroltunk volna. Budapesten szereztük be a fabrikettet, de örömmel látjuk, hogy már Mendén is lehet kapni, ami jóval közelebb van hozzánk, mivel, mi Tápióságon lakunk. Még nem kezdtük el a fűtést, de 1-2 héten belül, begyújtjuk a kályhákat és biztosan felkeressük a mendei telephelyet. A fabrikett nekünk azért megfelelő, mert jó az ára, nem kellett belőle sok, kényelmes vele a fűtés, gazdaságos és nagyon jó meleget csinál, valamint tartja a hőt egész hajnalban is, ami nálunk nagyon fontos a pici gyerekek miatt. Tisztelettel: Hadrik-Hajós Angéla

Gecsó Zoltán
2013-10-10 22:07:21

Tisztelt Brikettpont! Tavaly költöztünk új házba, amiben hagyományos kályhás fűtés van, nem pedig gáz. Végigpróbáltunk kb. 8-10 féle brikettet, de rájöttünk, hogy egyik sem veszi fel a versenyt az Önökével. Minden igaz róla, amit leírnak a weboldalon. Igaz, hogy nehezebb begyújtani, mint a legtöbb, máshol árult brikettet, de való igaz, hogy sokkal sokkal tovább "ég" mint bármely más brikett. Nekünk nagyon bejött, mostmár csak ezt használjuk. A fáoz képest meg nem is lehet egy lapon emlegetni.. ég és föld a különbség a brikett javára! Már két rokonunkat is rábeszéltük :)

Szabo Miklos
2013-10-10 18:54:28

Kedves Brikettpont Önök elött szalma briketthez volt szerencsém, meg persze hagyományosan fához. A Fával az a bajom, hogy nincsen helyem ahhol megfelelően kiszáríthatnám, több szállítót próbáltam, sajnos minden esetben gyakorlatilag frissen kitermelt akácot kaptam, nedvességtartalma még rengeteg. Tavaj próbálkoztam brikettel, először szelmabrikettel. Gyakorlatilag begyújthatatlan, több fa kell hozzá mint brikett, és rengeteg hamu marad utánna. Ezek után tettem egy próbát az önök termékével. Tapasztalatom szerint, sok szempontból jobb mint a fa. Tiszta, szinte hamu nélkül elég, sokáig izzik. nekem bevált. Tisztelettel: Szabó Miklós

Géczi Gábor
2012-10-10 10:03:25

Egy tonna NYEREMÉNY!!!

Tisztelt Brikettpont!

Szeretném megköszönni a brikettpont.hu-nak a nyereményt.
Terméküket az idei évben már kipróbáltam, és elégedett voltam vele. További vásárlást is terveztem, de ezt szerencsére most későbbi időpontra került J.
A előző fűtési szezonban kezdtem el fabrikettet használni vegyestüzelésű kazánban. Akkoriban barkácsáruházakban vásároltam a fűtőanyagot kis mennyiségben.
Az volt a tapasztalatom, hogy nagyon vegyes a minőség, és árban is nagyok az eltérések. A fűtés során volt olyan brikett, ami annyi ideig sem tartott ki, mint a közepes minőségű tüzifa.
Amikor kipróbáltam az Önök termékét, rögtön kiderült, hogy amit a honlapon közölt független tesztben leírtak, az teljesen igaz. Az égési idő sokkal hosszabb volt mint bármelyik előtte kipróbált fajtánál, 3-4 órával a begyújtás után is olyan parázs volt a kazánban, amit újra lehetett éleszteni. Szerintem ár-érték arányban a az egyik legjobb a piacon. Mindenkinekinek tudom ajánlani ezt a brikettet, és ajánlani is fogom.
Mégegyszer köszönöm a nyereményt.

Hozzájárulok, hogy levelemet részben vagy egészében közzé tegyék honlapjukon.

Üdvözlettel:Géczi Gábor

Szauter Lajosné
2013-11-07 00:11:31

Tisztelt Brikettpont! A mi családunknak tavaly próbálta ki először ezt a fűtőanyagok. Mint az előttem szólóak mi is sokféle anyagot kipróbáltunk, hogy rájöjjünk, hogy melyikkel a leghatékonyabb és melyikkel a legkisebb macera a fűtés. Nekünk ez a fajta fabrikett vált be a leginkább. Tényleg hosszú égésidővel bír. Az előzően télen csak januártól fűtöttünk vele, ezt a szezont viszont már csak ezzel a brikettel kezdtük. Most hogy még nincs nagyon hideg rekordideig elegendő egy csomag brikett. Kazánban használjuk, este 8 órakor ráteszünk egy kevéske maradék parázsra egy teljes csomagot, szép sorban egymás fellé fektetjük őket, becsukjuk a kazánajtót és a többit rábízzuk az automata huzat szabályzóra. Eleinte azt hittük, hogy nem fog beizzani, mert a 40 fokra állított víz, eléggé kihűlt, de este 11-12 óra körül elkezd lassan átizzani a brikett és stabilan tartja a hőfokot egészen reggel 6-7-ig. Reggel 8-kor újra ráteszünk sorban 6db brikettet és az este 8-ig újra megtartja a 40 fokos vizet. Tavaly még keresztbe-kasba tettük a maradék parázsra, de rájöttünk, hogy így lassabban izzik el és tovább tartja a hőt. A hamu mennyiség viszont fantasztikusan kevés. Mivel nincs piszkálva szép lassan ég el a brikett, így szinte minden része elég és a 6db brikettnek alig van kétmaréknyi hamuja. A régi fűtőanyagokkal nem volt ilyen stabil a vízhőmérséklet, és sokkal gyorsabban le is égett a tűz és bizony a hamu mennyiség is sokkal több volt és elég sok gond volt a hamu elhelyezésével. Bátran ajánlom mindenkinek nem csak egy kipróbálás erejéig, ha elsőre nem az elvárásnak megfelelően szerepel, ki kell tapasztalni adott fűtőeszköznek megfelelő fűtési technikát. Mi is idén jöttünk rá, hogy a kazánunkban egymás mellé rakva sokkal hosszabb fűtési idő érhető el, mint 4,5 óra. Érdemes kísérletezni, hogyan a leghatékonyabb. Hisz árérték arányban a legjobb fűtőanyag, minősége állandó, nincs benne csak száraz keményfa és nem hullik szét, mint némelyik másik gyártó brikettje. Csomagolása miatt könnyű a szállítása és raktározása. Nagy mennyiséget lehet egész kishelyen felhalmozni. Stabil beszerezési forrás áll mögötte. Egy szónak is száz a vége és csak jót tudok mondani erről a fűtőanyagról.

Szrimacz Attila
2016-09-19 17:08:46

Tisztelt BRIKETPONT! Már több mint 3 éve, hogy használom a briketett. Nagyon meg vagyok elégedve, az árral, a kiszolgálással, hogy bármikor megyek mindig tele a raktár. Kényelmes a szállítása, könnyű elpakolni, és a kocsit sem koszolom össze vele. Vegyes tüzelésű öntöttvas kazánba használom. Az elején ki kellett tapasztalnom, hogyan tudok a leghatékonyabban tüzelni vele. Ehhez legalább 10 csomagot elhasználtam, mire meglett a tökéletes elrendezés. Az elején szétterítve helyeztem el majd aprófával begyújtottam fölötte. Így 4-5 óra alatt teljesen leégett. Majd a pesti raktárban kaptam egy tippet, hogy csináljak tornyot. Kipróbáltam a tűztér közepén az egy csomag birketett kötésbe rakva egy tornyot építettem, ezt aprófával vagy papírral begyújtottam. Így az égésidővel elértem a 6-7 órát. Azaz 6 óra elteltével állt a torony és parázslott, a 7-ik órába már magába roskadt, de még mindig izzott. A leghatékonyabb módszer az lett mikor a tűztér hátuljába helyeztem, így 9-10 órát is fűtött. Fontos, hogy a kazán fala és a brikett között hagyjak egy kis hézagot a levegő részére, ez azért fontos, hogy minden oldalra tudja sugározni a hőt az izzó brikett. A huzatszabályzót 35 fokra -5 fok alatt 40 fokra állítottam. Mikor itt lezárt, akkor a kazán hőmérséklet szépen felemelkedet 45-50 fokra. Ezzel a hőfokkal elértem, hogy a lakásban 24-26 fok volt, sajnos ez a hátránya, ha valami ilyen tökéletesen fűt, mint a brikett. Ez nekem túl sok volt ezért, egy kisebb fűtéskorszerűsítést végrehajtottam mivel túl meleg lett a lakásban és nem tudtam egyenletesen szabályozni. A házat egy 500l. melegvíztárolóval fűtöm így nem jelet, gondot, ha egy kicsit megszalad, a hőmérséklet egyenletesen tudom tartani a lakásban a hőfokot, mivel egy termosztáttal oldom meg a szabályozást. Ha már elértem a tárolóban a 70 fokot utána csak szinten kell tartanom a hőmérsékletet. Este megrakott kazán reggelig meg tudja tartani a hőfokot. A brikettel szinte hamu nélkül, salakozás nélkül folyamatosan tudok fűteni, van, amikor két-három nap után telik elég kiüríteni az alsó hamuzó edényt, salakozni szinte alig kell, szépen lehullik a hamu. Ha nincs kedvem és időm a tornyot felépíteni, akkor is napokig tudok begyújtás nélkül fűteni. Nagyon sok ismerősömnek ajánlottam, akik szintén nagyon meg vannak elégedve a brikett nagyszerű, egyszerű használhatóságával. Én mindenkinek, aki fával tüzel, annak csak ajánlani tudom. Üdvözlettel: Szrimacz Attila

Táborszki Csaba
2011-10-20 11:40:22

Én a lehetőségeim miatt próba nélkül vásároltam a termékből. Az elvárásaimnak megfelelt. Tapasztalataim (kandallónál, fa nélkül, csak ezzel fűtve): 1. Lassú a begyulladás, de utána a levegő fojtásával már jól szabályozhatóan ég. 2. Egyszerre való begyújtási mennyiség legalább egy csomag. Ennél kevesebb esetén (2-4 „hasáb”) nem elég intenzív az égés. 3. A csomagolásból való kibontás/kezelés kissé nehézkes. Esetleg ha nem „szippantott”, hanem normál tasakban lenne, egyszerűsödhetne. 4. Általában a 3. begyújtás után szoktam a hamut eltávolítani.

Táborszki Csaba
2011-10-20 11:11:38

A lehetőségeim miatt én próba nélkül vásároltam. A termékben nem csalódtam. Tapasztalataim (kandallónál, fa nélkül, csak ezzel fűtve): 1. Minimum egy csomagnyi egyszerre begyújtása szükséges, annál kevesebb (2-4 "hasáb") esetén nem lesz elég intenzív az égés 2. A begyulladás lassan megy, de utána már a levegő fojtásával szépen szabályozható. 3. A vákumcsomag kezelése/bontása kissé nehézkes. Talán ha nem "rászippantott", hanem normál tasak lenne, egyszerűsődhetne.

Turcsik Sándorné
2013-02-12 19:07:13

Tisztelt Brikettpont! Nekünk vegyestüzelésű kazánunk van. A brikettet a fatüzelés kiegészítésére használjuk. Éjszakára szoktuk használni, hogy reggel még parázs legyen, és ezáltal, egész éjjel melegen tartsa a radiátorokat a kazán. Nagyon meg vagyunk elégedve. Számunkra egy hátránya vana brikettnek, hogy vidéken lakunk, így vagy nehéz beszerezni a környéken vagy nagyon magas a fuvar költség. Ettől függetlenül ismerőseinknek is szoktam ajánlani, mert kényelmes, jó, és tiszta fűtési módszer a fabrikett. Üdvözlettel: Turcsik Sándorné