tűzifa

fabrikett

brikett háttér

A kosár üres

back

Vélemények brikettünkről:

Ungvárszy György
2011-09-14 18:02:44

A tavalyi szezont kizárólag fabrikettel oldottam meg, előtte fa, a pontos típust nem tudom, de ez a téglaforma volt az is. Az árkülönbség enyhén érezhető (főleg hogy itt nem tudnak átvágni a mennyiséggel) a kényelmi külömbség viszont egyértelmű! Itt nincs facipelés-hasogatás, nincs pattogás és korom, nem potyog és nem piszkol, hamut úgy kell keresni a kazánban, ráadásul 3-4 óránként kell csak a tűzre tenni, ennél kényelmesebb csak akkor lehetne, ha adagolná magát :)

Táborszki Csaba
2011-10-20 11:40:22

Én a lehetőségeim miatt próba nélkül vásároltam a termékből. Az elvárásaimnak megfelelt. Tapasztalataim (kandallónál, fa nélkül, csak ezzel fűtve): 1. Lassú a begyulladás, de utána a levegő fojtásával már jól szabályozhatóan ég. 2. Egyszerre való begyújtási mennyiség legalább egy csomag. Ennél kevesebb esetén (2-4 „hasáb”) nem elég intenzív az égés. 3. A csomagolásból való kibontás/kezelés kissé nehézkes. Esetleg ha nem „szippantott”, hanem normál tasakban lenne, egyszerűsödhetne. 4. Általában a 3. begyújtás után szoktam a hamut eltávolítani.

brikett123
2011-10-25 11:30:11

Eddig tűzifával fűtöttem. Állandó probléma volt, hogy hol kapok száraz fát, amivel nem vizet veszek tűzifa árban és nem csak harmadik próbálkozásra, nagy füsttel gyullad meg a kályhában. Arról nem is beszélve, hogy mindig átvertek a mennyiséggel, akár kalodában, akár köbméterben számoltak. A kaloda közepét nem egyszer hatalmas gyökerekkel töltötték ki, ami kívülről nem látható, csak amikor szétbontásra kerül. A fabrikett mindig egységes víztartalmú, minőségű, súlyú. Könnyen tárolható, nem gurul szanaszét, mint a tűzifa hasábok. Az ára is olcsóbb, mint a tűzifáé. Egyszóval, én ezentúl mindig fabrikettet használok.

Bihari Gábor
2016-11-07 22:27:16

Eddig bükkfával fűtöttem. Adatok: 25kW Vigas faelgázosító, 1000 l puffer, 68 m^2 alapterület, 5 cm hőszigetelés a házon. Saját tervezésű fűtésrendszer radiátorokkal, szabályozott előremenő hőmérséklettel. Eddig kb 170 kHUF tüzifa ment bele a kazánba évente. Most átállok fabrikettre. Kollégám ajánlotta ezt a fajtát, ő ezzel fűt cserépkályhában. Túl vagyok az első begyújtáson. A gyújtáshoz két kockát használtam el a 40-ből, ez a 380 HUF/40 db árral nem tűnik rossznak (20 HUF/begyújtás). A gyújtás viszonylag egyszerű, alulra tettem a gyújtó kockákat, rá a brikettet. Egy rövid lobbantás a forrasztópisztollyal és már lobogott is. A brikett elég lassan gyulladt be, de kb fél óra alatt elérte a 250 fokos füsthőmérsékletet (15 perc után indult be az elgzosítás). Ez bükkfával kb. 15-20 perc szokott lenni (5 perc után már megy a gázláng). Beletettem a kazánba 30 kg-ot (3 csomag) A teljesítmény rendesen felfutott a névleges értékre. Az égésidő - lévén, hogy faelgázosítóban használom - kinyúlik, parázstartással együtt kb 10 óra. Tegnap 22:00-kor indítottam, ma reggel 8:00-kor még ugyanakkora térfogata volt, mint amikor begyújtottam, csak feketedett. Este 20:00-kor néztem meg újra. Összerogyott kb harmadára, és még helyenként gyengén izzott. A kazán ugyan már leállt, de tettem be 20 kg-ot és újraindítottam az égetést. Nem kellett gyújtókocka! A gázosodás szinte azonnal beindult. Eddig úgy érzem, pozitívak az érzéseim. Kevesebb koszt termel, mint a tüzifa és egyszerűbb rakodni. A következő egy héten át elégetem a vásárolt 100 kg-ot és mérek.

Persel Ildikó
2012-12-10 08:27:06

Tisztelt Brikettpont! Egyik ismerősünk hívta fel a figyelmünket a fabrikettre. Hozott nekünk 10 csomaggal, s akkor eldöntöttük, hogy fabrikettel fogunk tüzelni. Csak jót tudok róla mondani! Egyszerű, kényelmes, tiszta a szállítása, és tárolása.Nagyon jól ég, s ami nem elhanyagolható minimális hamuja van, amit a kertben is tudok hasznosítani. Ezentúl mindenkinek csak ajánlani tudom! Több ismerősünk áll vissza az egyre dráguló gázról,valamilyen más tüzelési formát keresve.Én a fabrikettet ajánlom nekik!

Egyben engedjék meg, hogy köszönetet mondjak a nyeremény brikettért, ami felfoghatatlanul boldoggá tett, így az ünnepek előtt. Kellemes karácsonyi ünnepeket,és boldog új évet kívánok.

Köszönettel: Persel Ildikó

Havasi Zoli
2013-02-12 12:11:27

Tisztelt olvasók, érdeklődők! Már második éve használom a Brikettpont termékét! Elötte sokmindennel próbálkoztam, de hozzáfoghatót nem igazán találtam, ami tetszésemet elnyerné! Nagyon reklámszerűnek tűnik, pedig nem annak szánom..:o) Nagyon kritikus vagyok mindennel. Sokat olvastam cikkeket, hogy mivel jó, és hogyan, és mivel érdemes fűteni.. Természetesen kipróbáltam őket. Ár-érték arényban eme termék a leggazdaságosabb, azon kívűl, hogy tényleg tisztán, praktikusan lehet tárolni is. Nekem cserépkályhám van amit 3 éve rakattam át. Fűtésem cirkó kazánrendszerről megy, a lakás és az ablakok hőszigeteltek. ( persze a megfelelő légbeömlők elhelyezésével) Cserépkályha nagy nappaliban van, és fűtés kiegészítőnek használom... ez idő alatt megtanultam hogyan lehet begyújtani, felfűteni leghatékonyabban. A brikett, amit innen veszek arra nem alkalmas, hogy kis újság papírral begyüjtva lángra kapjon, tehát azért gyújtósfa nem árt hozzá. De utánna, elég sokáig ég/parázslik. ( eddigi úgymond rekord 6 óra volt, amiből annyi parázs maradt, hogy a következő 2db hasábot rárakva azokat meggyújtotta) Bárkinek szívesen merem ajánlani, akár cserépkályhába, vagy vaskályhába, esetlegesen vegyes tüzelésű kazánba. ezzel a termékkel egy fűtés szezon alatt több mint ötvenezer forinttal lett kevesebb a fűtés számlám, és nem elhanyagolható, hogy nem 21 fok volt a lakásban,hanem 23-24. Örülök, hogy létezik ilyen termék, és hogy Itthon készítik, és ezzel is a magyar gazdaságot tudom támogatmi. Üdvözlettel: Tóth Zoltán.

Varró Tímea Marianna
2013-10-10 23:00:44

Tisztelt Brikettpont! Még nem vásároltam Önöktől brikettet, de egy kedves ismerősöm adott kipróbálásra az általa vásárolt termékből. Sokszor panaszkodtam neki, hogy mennyire megterhelő a fával való tüzelés, és mennyi kosszal jár. A családban inkább ránk nőkre hárul ez a feladat, és bizony a favágás eléggé emberpróbáló. Kipróbáltam a kapott brikettet és bizony össze se lehet hasonlítani a fával. Nincs fizikai megterhelés, nincs kosz és nagyon hatékony. Az ára is kedvezőbbnek tűnik, mint a fáé. Arra lennék még kíváncsi, hogy akkor mennyi kell belőle amikor igazán hideg van, de igyekszem ezt is megtapasztalni és ha akkor is ennyire elégedett leszek, akkor biztosan a brikettet fogom használni!! Üdvözlettel: Varró Tímea Marianna

Tollasi Zsuzsanna
2013-12-10 12:27:13

Nagyon fázós vagyok, de tavaly elkezdtünk fabrikettet használni a vízteres kandallónkban. Olyan meleget ad, amilyet a fánál nem tapasztaltam, nagyon kellemes. Fát most már csak legfeljebb éjjelre teszünk pluszban a brikettre, mert éjszaka nemigen kelünk fel megrakni a kandallót, így viszont tovább meleg tud maradni, ami nagyon jó! Én elégedett vagyok a brikettel, és jóval kevesebb fogy belőle, mint a fából, és mivel ennyire bevált, maradunk a brikettnél idén is, és a jövőben is.

Kecskés
2011-09-18 10:25:18

A termékmintát pár napon belül házhoz hozták. A 30 fokos hőség ellenére kipróbáltam vízteres kandallómban (nincs mit tenni most kell dönteni :)). kicsit nehezen gyulladt be, de utána hosszan és kitartóan parázslott (órát sajnos nem néztem), egyenletesen lassan égtek végig a téglák, és tűntek el, szinte semmi nem maradt égés után, igazi kis energiabomba! Érdekes mennyire szilárd tömör tömb az egész, tényleg olyan mintha egy téglát tartanék a kezemben, mondták hogyha földhöz vágom sem törik el hát én inkább nem dobálom. A 10 db-os csomag tiszta, valószínűleg saját autómmal fogom elszállítani a héten ha arra járok, szerintem fél raklappal el tudok hozni egy körben, megspórolom a szállítási költséget is. 

Szauter Lajosné
2013-11-07 00:11:31

Tisztelt Brikettpont! A mi családunknak tavaly próbálta ki először ezt a fűtőanyagok. Mint az előttem szólóak mi is sokféle anyagot kipróbáltunk, hogy rájöjjünk, hogy melyikkel a leghatékonyabb és melyikkel a legkisebb macera a fűtés. Nekünk ez a fajta fabrikett vált be a leginkább. Tényleg hosszú égésidővel bír. Az előzően télen csak januártól fűtöttünk vele, ezt a szezont viszont már csak ezzel a brikettel kezdtük. Most hogy még nincs nagyon hideg rekordideig elegendő egy csomag brikett. Kazánban használjuk, este 8 órakor ráteszünk egy kevéske maradék parázsra egy teljes csomagot, szép sorban egymás fellé fektetjük őket, becsukjuk a kazánajtót és a többit rábízzuk az automata huzat szabályzóra. Eleinte azt hittük, hogy nem fog beizzani, mert a 40 fokra állított víz, eléggé kihűlt, de este 11-12 óra körül elkezd lassan átizzani a brikett és stabilan tartja a hőfokot egészen reggel 6-7-ig. Reggel 8-kor újra ráteszünk sorban 6db brikettet és az este 8-ig újra megtartja a 40 fokos vizet. Tavaly még keresztbe-kasba tettük a maradék parázsra, de rájöttünk, hogy így lassabban izzik el és tovább tartja a hőt. A hamu mennyiség viszont fantasztikusan kevés. Mivel nincs piszkálva szép lassan ég el a brikett, így szinte minden része elég és a 6db brikettnek alig van kétmaréknyi hamuja. A régi fűtőanyagokkal nem volt ilyen stabil a vízhőmérséklet, és sokkal gyorsabban le is égett a tűz és bizony a hamu mennyiség is sokkal több volt és elég sok gond volt a hamu elhelyezésével. Bátran ajánlom mindenkinek nem csak egy kipróbálás erejéig, ha elsőre nem az elvárásnak megfelelően szerepel, ki kell tapasztalni adott fűtőeszköznek megfelelő fűtési technikát. Mi is idén jöttünk rá, hogy a kazánunkban egymás mellé rakva sokkal hosszabb fűtési idő érhető el, mint 4,5 óra. Érdemes kísérletezni, hogyan a leghatékonyabb. Hisz árérték arányban a legjobb fűtőanyag, minősége állandó, nincs benne csak száraz keményfa és nem hullik szét, mint némelyik másik gyártó brikettje. Csomagolása miatt könnyű a szállítása és raktározása. Nagy mennyiséget lehet egész kishelyen felhalmozni. Stabil beszerezési forrás áll mögötte. Egy szónak is száz a vége és csak jót tudok mondani erről a fűtőanyagról.