tűzifa

fabrikett

brikett háttér

Kiegészítők

  • Nedves helyeken is meggyullad
  • Hosszantartó égés
  • Gazdaságos kiszerelés
  • Biztonságos

FALO Tűzgyújtó kocka

Gyújtós fát helyettesítő, gazdaságos tűzgyújtó kocka kül- és beltéri használatra. A legnedvesebb helyeken is meggyullad, ezért biztos gyújtást eredményez bármilyen fa vagy széntüzelésű kályha, kandalló, grill tűzhely esetében. Minden egyes kis kocka jó néhány percig hatásosan ég lehetővé téve a tűzifa és a szén biztonságos meggyújtását más beavatkozás nélkül.

/ db
  • Szagtalan
  • Természetes alkotóelemek
  • Nedves helyeken is meggyullad
  • Hosszantartó égés
  • Gazdaságos kiszerelés
  • Biztonságos

FALO Tűzgyújtó lapocska

Gyújtós fát helyettesítő, fenyő fűrészpor alapú tűzgyújtó lapocska parafinviasszal kombinálva. Teljesen szagtalan, ezért beltéri használatra kifejezetten ajánlott. A legnedvesebb helyeken is meggyullad, ezért képes bármilyen fa vagy széntüzelésű kályha, kandalló, grill tűzhely begyújtásában. A termék nem füstképző, kézzel is nyugodtan meg lehet fogni, időálló, mivel nem tartalmaz párolgó alkotórészeket.

/ db
back

Vélemények brikettünkről:

Zádor Zoltán
2013-02-11 18:36:48

Kandallóban használjuk,miután a fa leégett, teszünk még a parázsra egy-két darabot. Ez aztán még hosszú órákig biztosítja a meleget. Önmagában nálunk nem az igazi, mert a viszonylag nagy tűztérben "elvész" és pont a lassú égés miatt kevés a sugárzó hő. El tudom képzelni, hogy kazánban tökéletes. De még így is veszünk évente 2 mázsát és az említett módon használjuk. Mindenképpen érdemes kipróbálni- aki még nem tette meg-,mert szerintem mindenki meg tudja találni a neki megfelelő felhasználási módot. Erre ragyogó alkalmat kínált néhány éve az ingyenes mintaosztás. Üdvözlettel: Z.Z.

Szrimacz Attila
2013-02-12 08:07:30

Tisztelt Brikettpont! Október óta használom az önök brikettjét, ez idő alatt bőven volt időm tapasztalatot szerezni a fabrikettetel. Nagyon jónak és gazdaságosnak tartom. Én vegyes tüzelésű kazánban használom. Egypár trükköt azért nem árt tudni. Ha azt szeretnénk, hogy 6-8 órán keresztül izzón és meleget adjon. Érdemes akár két adag brikettet betenni a kazánunkba, ha lehet, az oldalfal mellett hagyjunk egy pár centis hézagot, mert itt fog a levegő aluról jönni és oldalról be tud gyulladni a brikettünk. Az így elkészített brikett piramisunkat felűről gyújtsuk meg, amikor már a brikett is begyulladt, zárjuk le és minél kevesebb levegőt adjunk, ezt az automata huzat szabályzóval tudjuk beállítani. Így még 8 óra múlva is lesz parazsunk. Hamunk szinte alig van, 30kg brikett elégetése után egy fél kilónyi hamunk marad, ami nagyon hasznos a termőfölnek. Én nagyon meg vagyok elégedve a brikettel, mindenkinek jó szívvel ajánlom. Szrimacz Attila 2013-02-12

Aranyiné Kiss Regina
2013-10-18 18:46:40

Tisztelt Brikettpont!Mi már több brikettet kipróbáltunk,de az Önök által forgalmazott a legmesszebbmenőkig veri a lécet,minőségben is,és parázsló időben is.Én egy hónapja tanulgatom a fűtést,egy kisgyújtóssal kezdem,erre kerül a fabrikett,amikor begyullad azaz körbe ég akkor minimálisra veszem a levegőt a cserépkályhán,ha már izzik akkkor érdemes le is venni a levegőt,így órákig parázslik és melegít.Meg vagyok elégedve,tárolni is könnyű.Üdvözlettel Aranyiné Kiss Regina

Szrimacz Attila
2016-09-19 17:08:46

Tisztelt BRIKETPONT! Már több mint 3 éve, hogy használom a briketett. Nagyon meg vagyok elégedve, az árral, a kiszolgálással, hogy bármikor megyek mindig tele a raktár. Kényelmes a szállítása, könnyű elpakolni, és a kocsit sem koszolom össze vele. Vegyes tüzelésű öntöttvas kazánba használom. Az elején ki kellett tapasztalnom, hogyan tudok a leghatékonyabban tüzelni vele. Ehhez legalább 10 csomagot elhasználtam, mire meglett a tökéletes elrendezés. Az elején szétterítve helyeztem el majd aprófával begyújtottam fölötte. Így 4-5 óra alatt teljesen leégett. Majd a pesti raktárban kaptam egy tippet, hogy csináljak tornyot. Kipróbáltam a tűztér közepén az egy csomag birketett kötésbe rakva egy tornyot építettem, ezt aprófával vagy papírral begyújtottam. Így az égésidővel elértem a 6-7 órát. Azaz 6 óra elteltével állt a torony és parázslott, a 7-ik órába már magába roskadt, de még mindig izzott. A leghatékonyabb módszer az lett mikor a tűztér hátuljába helyeztem, így 9-10 órát is fűtött. Fontos, hogy a kazán fala és a brikett között hagyjak egy kis hézagot a levegő részére, ez azért fontos, hogy minden oldalra tudja sugározni a hőt az izzó brikett. A huzatszabályzót 35 fokra -5 fok alatt 40 fokra állítottam. Mikor itt lezárt, akkor a kazán hőmérséklet szépen felemelkedet 45-50 fokra. Ezzel a hőfokkal elértem, hogy a lakásban 24-26 fok volt, sajnos ez a hátránya, ha valami ilyen tökéletesen fűt, mint a brikett. Ez nekem túl sok volt ezért, egy kisebb fűtéskorszerűsítést végrehajtottam mivel túl meleg lett a lakásban és nem tudtam egyenletesen szabályozni. A házat egy 500l. melegvíztárolóval fűtöm így nem jelet, gondot, ha egy kicsit megszalad, a hőmérséklet egyenletesen tudom tartani a lakásban a hőfokot, mivel egy termosztáttal oldom meg a szabályozást. Ha már elértem a tárolóban a 70 fokot utána csak szinten kell tartanom a hőmérsékletet. Este megrakott kazán reggelig meg tudja tartani a hőfokot. A brikettel szinte hamu nélkül, salakozás nélkül folyamatosan tudok fűteni, van, amikor két-három nap után telik elég kiüríteni az alsó hamuzó edényt, salakozni szinte alig kell, szépen lehullik a hamu. Ha nincs kedvem és időm a tornyot felépíteni, akkor is napokig tudok begyújtás nélkül fűteni. Nagyon sok ismerősömnek ajánlottam, akik szintén nagyon meg vannak elégedve a brikett nagyszerű, egyszerű használhatóságával. Én mindenkinek, aki fával tüzel, annak csak ajánlani tudom. Üdvözlettel: Szrimacz Attila

Fajd Gergő
2013-11-07 03:54:25

Kedves olvasó! 1 hete kaptam meg 3 raklap brikettemet,azóta vegyesen fűtök fával,mert a brikett nem tudja azt az üzemi hőt adni mint a fa,így,ha gyorsan akarom felmelegíteni a kazánt akkor fát használok,majd a hőn tartásra brikettet.Égés közben kissé megdagad de nem esik szét,és nálam 3 db kell egyszerre a nagy tűztér miatt,amiben 2-3 óra alatt ég el. Begyújtani nem nehéz,helygazdaságos,de porózus,ezért mindenhová kerül fűrészpor felbontás után...Összességében meg vagyok elégedve. Üdvözlettel, Fajd Gergő

Zsebeházy Márta
2011-12-08 10:56:07

Én 2 hete fűtök vele a kandallóban, de SZUPER! A már megvásárolt fából is használok mellé, de egyedüla "BUCIKA" -ez lett nálunk a neve- 2,5 órán krsztül ég. Ha nagyobb teret akarok vele füteni, vagy hidegebb van, akkor 2 b-ot tettem rá. De a napi 1-2 óra cirkós fütés mellett csak 1 csomag fogyott naponta. Kb negyedóra és már ontja a meleget és nem kell figyeljek rá napközben. Este még egyet 10 órakor rátettem és még 20 fok van reggel kevés parázzsal. Köszönöm!!!! Csak ez fogom használni, sokkal tisztább is a vele való fütés.

Kosztiné Csicskár Mária
2013-11-11 11:15:36

Tisztelt Brikettpont! Sokáig keresgéltem az interneten, hogy melyik lehet számomra a legmegfelelőbb tüzelőanyag a kamdallómba. Tavaly fával tüzeltünk, de nagyon macerás volt, sok felügyeletet igényelt, hogy mindíg megfelelő módon égjen a tűz. Némi keresgélés után, megtaláltam az Önök termékét, és nem csalódtam benne. Felűlről gyújtom meg a tüzet, úgy ahogyan javasolták, és nekem nagyon jól bevált. Hamar begyullad, nagyon szép lánggal ég, majd utána gyönyörüen parázslik. Nagyon gyorsan felfűti a hatalmas nappalit, és a nagyméretű konyha-ebédlőnket,(70 nm) és még az emeletre is jut belőle. Egész nap tartja a 20-22 fokot.Én biztos, hogy ennél maradok, mindenkinek ajánlom!

Szauter Lajosné
2013-11-07 00:11:31

Tisztelt Brikettpont! A mi családunknak tavaly próbálta ki először ezt a fűtőanyagok. Mint az előttem szólóak mi is sokféle anyagot kipróbáltunk, hogy rájöjjünk, hogy melyikkel a leghatékonyabb és melyikkel a legkisebb macera a fűtés. Nekünk ez a fajta fabrikett vált be a leginkább. Tényleg hosszú égésidővel bír. Az előzően télen csak januártól fűtöttünk vele, ezt a szezont viszont már csak ezzel a brikettel kezdtük. Most hogy még nincs nagyon hideg rekordideig elegendő egy csomag brikett. Kazánban használjuk, este 8 órakor ráteszünk egy kevéske maradék parázsra egy teljes csomagot, szép sorban egymás fellé fektetjük őket, becsukjuk a kazánajtót és a többit rábízzuk az automata huzat szabályzóra. Eleinte azt hittük, hogy nem fog beizzani, mert a 40 fokra állított víz, eléggé kihűlt, de este 11-12 óra körül elkezd lassan átizzani a brikett és stabilan tartja a hőfokot egészen reggel 6-7-ig. Reggel 8-kor újra ráteszünk sorban 6db brikettet és az este 8-ig újra megtartja a 40 fokos vizet. Tavaly még keresztbe-kasba tettük a maradék parázsra, de rájöttünk, hogy így lassabban izzik el és tovább tartja a hőt. A hamu mennyiség viszont fantasztikusan kevés. Mivel nincs piszkálva szép lassan ég el a brikett, így szinte minden része elég és a 6db brikettnek alig van kétmaréknyi hamuja. A régi fűtőanyagokkal nem volt ilyen stabil a vízhőmérséklet, és sokkal gyorsabban le is égett a tűz és bizony a hamu mennyiség is sokkal több volt és elég sok gond volt a hamu elhelyezésével. Bátran ajánlom mindenkinek nem csak egy kipróbálás erejéig, ha elsőre nem az elvárásnak megfelelően szerepel, ki kell tapasztalni adott fűtőeszköznek megfelelő fűtési technikát. Mi is idén jöttünk rá, hogy a kazánunkban egymás mellé rakva sokkal hosszabb fűtési idő érhető el, mint 4,5 óra. Érdemes kísérletezni, hogyan a leghatékonyabb. Hisz árérték arányban a legjobb fűtőanyag, minősége állandó, nincs benne csak száraz keményfa és nem hullik szét, mint némelyik másik gyártó brikettje. Csomagolása miatt könnyű a szállítása és raktározása. Nagy mennyiséget lehet egész kishelyen felhalmozni. Stabil beszerezési forrás áll mögötte. Egy szónak is száz a vége és csak jót tudok mondani erről a fűtőanyagról.

Persel Ildikó
2012-12-10 08:27:06

Tisztelt Brikettpont! Egyik ismerősünk hívta fel a figyelmünket a fabrikettre. Hozott nekünk 10 csomaggal, s akkor eldöntöttük, hogy fabrikettel fogunk tüzelni. Csak jót tudok róla mondani! Egyszerű, kényelmes, tiszta a szállítása, és tárolása.Nagyon jól ég, s ami nem elhanyagolható minimális hamuja van, amit a kertben is tudok hasznosítani. Ezentúl mindenkinek csak ajánlani tudom! Több ismerősünk áll vissza az egyre dráguló gázról,valamilyen más tüzelési formát keresve.Én a fabrikettet ajánlom nekik!

Egyben engedjék meg, hogy köszönetet mondjak a nyeremény brikettért, ami felfoghatatlanul boldoggá tett, így az ünnepek előtt. Kellemes karácsonyi ünnepeket,és boldog új évet kívánok.

Köszönettel: Persel Ildikó

Diószegi István
2013-02-12 01:10:26

TTisztelt Brikettpont! Egy alkalommal próbaképpen vásároltuk terméküket, és azóta csak ezt használjuk! Árban kedvezőbb a többi eddig kipróbált briketthez képest, és az égési energiája által leadott hő is kedvezőbb az eddig kipróbáltak közül. Csomagolása kényelmessé teszi a szállítást, a tárolást.A telephelyükön a kiszolgálás is kiválónak jellemezhető. Segítőkészek, hasznos tanácsokkal látnak el, udvariasak.! Kell ennél több?:-) A brikettről leírt paraméterek a valóságban is megegyezőek. Talán hátrányaként említem, hogy kissé nehezebb begyújtani mint amiket előtte próbáltunk, de egy megfelelő alaptűz megoldja ezt is. Gondolom ez a nagy tömörsége miatt lehet Ki kell tapasztalni ezt is, mint mindent. Egy év óta használjuk a brikettjüket és egyenletesnek találjuk a minőséget azóta is. Amit kifejezetten előnyösnek tartok, az a hosszú égési idő. Ha el kell menni valahova otthonról, akkor teszünk 1-2 db-ot a kályhába és 2-3 óra elteltével amikor hazaérünk, akkor még erős izzásban van. De ha késő este teszünk a tűzre belőle, akkor megfelelő "folytás" mellett reggelig ég, illetve izzik. Nem hül le a helyiség, és van hogy újabb tűz gyújtása nélkül folytatható a tüzelés másnap reggel. Szuper termék, kedvező áron. Én maradok ennél.