tűzifa

fabrikett

brikett háttér

8 sorsdöntő érv a fabrikett mellett

8 sorsdöntő érv a fabrikett mellett

A fabrikett fűtőértéke közel duplája a tűzifának

A fabrikett 16-18 MJ/Kg, a hasított tűzifa pedig 9-10 MJ/Kg, tehát – ahogy a számok is mutatják - ugyanakkora hőmérséklet eléréséhez akár fele annyi is bőven elég a fabrikettből, mint a fából.

A fabrikett olcsóbb, mint a tűzifa és a gáz

A fabrikett kg-os ára bár meghaladja a tűzifa árát, fűtőértéke duplája annak, nedvességet szinte nem tartalmaz, így sokkal nagyobb hővel és lényegesen tovább ég, mint a tűzifa. Ezt a tényt számos megrendelőnk is alátámasztotta, akiknek elmondása alapján a fabrikett használatával harmadára-negyedére csökkent a kiadása.

A fabrikett mindig száraz

A fabrikett nedvességtartalma maximum 8-10 %, szemben a fa 30-50 %-ával. Az állandó nedvességtartalom megőrzéséért a csomagolás felel, amely nem engedi beszivárogni a nem kívánt csapadékot, ezért nem kell aggódnunk, hogy minősége a tárolás során romlana.

A fabrikett nagyon kényelmes

A fabrikett 10 kg-os egységcsomagokban kapható, a csomagokban 2 kg-os, tűztérbe könnyen bedobható „téglácskák” vannak, nem morzsolódik, nem porzik, míg a fát hasogatni és szárítani kell. A kis adagok nagyon kis helyen elférnek, s a csomagolás nem érzékeny a nedvességre sem.

A fabrikett nagyon sokáig ég

A fabrikett akár 2-3 órán keresztül is képes égni, ezért szinte alig kell foglalkozni a tűztér „etetésével”, míg a tűzifával folyamatosan törődni kell. Egy kedves vásárlónk hasznos tippjére is érdemes felfigyelni, miszerint ha a felhalmozott brikett mellett hagyunk az oldalfaltól egy kis hézagot, ahol a levegő feljöhet, az oldalról is meggyújtja a fabrikettet, s ha az már teljesen begyulladt, lezárás után akár 8 óra múlva is lesz még parázs!

A fabrikettből nem kell előre bevásárolni

Fabrikett szezon alatt is mindig van, minősége stabil, akár 10 kg-os kiszerelésben is megvásárolható, így nem kell előre megvásárolni a tüzelőt, míg a fa minősége szezon alatt folyamatosan romlik, annak beszerezhetősége bizonytalan. Kollégáink készségéről, a gyors kiszolgálásról és raktárunk hatalmas készletéről már sok vásárlónk megbizonyosodott, a Vélemények topikban Te is megtekintheted az elégedett hozzászólásokat.

Fabrikett után alig van hamu

A fabrikett mivel színtiszta, porszáraz, sűrített fa, égése után alig marad némi hamu (1-2%), míg a tűzifa után 20-30% hamut kell eltakarítanunk. Egy kedves megrendelőnk tapasztalata alapján 30 kg(!) fabrikett leégése után marad mindössze fél kg hamu, amit pedig akár a termőföld ápolására is felhasználhatunk.

A fabrikett kevés helyet foglal

Hatalmas fűtőértékének és praktikus kiszerelésének köszönhetően a fabrikett fele-harmad annyi helyet foglal, mint a tűzifa. Csomagolásának köszönhetően nem érzékeny a nedvességre, így nem kell sok gondot fordítanunk a tárolására, nem úgy, mint a tűzifa esetében, amit védeni, óvni kell mindenféle csapadéktól.

back

Vélemények brikettünkről:

Varró Tímea Marianna
2013-10-10 23:00:44

Tisztelt Brikettpont! Még nem vásároltam Önöktől brikettet, de egy kedves ismerősöm adott kipróbálásra az általa vásárolt termékből. Sokszor panaszkodtam neki, hogy mennyire megterhelő a fával való tüzelés, és mennyi kosszal jár. A családban inkább ránk nőkre hárul ez a feladat, és bizony a favágás eléggé emberpróbáló. Kipróbáltam a kapott brikettet és bizony össze se lehet hasonlítani a fával. Nincs fizikai megterhelés, nincs kosz és nagyon hatékony. Az ára is kedvezőbbnek tűnik, mint a fáé. Arra lennék még kíváncsi, hogy akkor mennyi kell belőle amikor igazán hideg van, de igyekszem ezt is megtapasztalni és ha akkor is ennyire elégedett leszek, akkor biztosan a brikettet fogom használni!! Üdvözlettel: Varró Tímea Marianna

Pongrácz Henrik
2013-10-20 08:23:24

Tisztelt Brikettpont! Bár a fűtésrendszerem 2hetes, tehát még tesztelés alatt áll, megosztom a mai tapasztalatomat. Reggel elhasználtuk a pufferből (850L) a meleget, így az 45C-ra hűlt vissza. Este 6-kor gyújtottam be a kazánt, papír, némi gally és 4db brikett (2-2 kötésben egymáson, szellősen), valamint a 4 brikettnek megfelelő mennyiségű maradék fenyő tetőanyag. A kazán (faelgázosító) hirtelen kapta az intenzív tüzet, ami ~15 percen belül 60C-s kazánvizet eredményezett (25C-ról), és mehetett a pufferbe. Itt újabb 15 perc után már a 60C-os víz került a radiátorokba is (ez az optimális). Jó 2 órát égett intenzíven a kazán tartalma, mely 79C-ig tudta felfűteni a puffert (ez közben a fürdéshez is szolgáltatta a meleg vizet), és a házat is 19-20C-ról 22-25C-ra (helysége válogatta) melegítette. A kinti hőmérséklet ezalatt 12-ről hűlt vissza 9C-ra. Meggyőző volt a mai teljesítmény, a 79C-os pufferrel holnap is tudok fűteni 3-4 órát begyújtás nélkül. Számításaim szerint a télre 2 raklap biztosan elég lehet a brikettből, fával keverve pedig akár 1 raklap is. Köszönet a próbacsomagért, megérte! :-) (majd el felejtettem: a 6db-os próbacsomagból 2-t korábban fojtott huzatnál használtam el, az is kb 2 órát tudott izzani, de úgy nem találtam hatékonynak az én rendszeremben, csak tartotta a hőt)

Péter Gábor Szrimacz
2013-02-17 19:14:55

Tisztelt Briketpont! Szeptember eleje óta használom a briketett. Nagyon megvagyok elégedve, az árral, a kiszolgálással, hogy bármikor megyek mindíg tele a raktár. Kénxelmes a szállítása, könnyű elpakolni, és a kocsit sem koszolom össze vele. Vegyestüzelésű Totya kazánba használom. Az elején ki kellett tapasztalnom, hogyan tudok a leghatékonyabban tüzelni vele. Ehhez legalább 10 csomagot elhasználtam, mire meglett a tökéletes elrendezés. Az elején szétterítve helyeztem el majd aprófával begyújtottam fölötte. Így 4-5 óra alatt teljesen leégett. Majd a pesti raktárban kaptam egy tippet, hogy csináljak tornyot. Kiprobáltam a tűztér közepén az egy csomag birketett kötésbe rakva egy tornyot építettem, ezt aprófával vagy papírral begyújtottam. Így az égésidővel elértem a 6-7 órát. Azaz 6 óra elteltével állt a torony és parázslott, a 7-ik órába már magába roskadt, de még mindíg izzott. A leghatékonyabb módszer az lett mikor a tűztér hátuljába helyeztem, így 9-10 órát is fűtött. A huzatszabályzót 35 fokra -5 fok alatt 40 fokra állítottam. Mikor itt lezárt, akkor a kazán hőmérséklet szépen felemelkedet 45-50 fokra és a házat egyenletesen 23-24 fokon tudtam tartani. Az égésidő függ a külső hőmérséklettől is. -10 és -3 fok között az égésidő 6-7 óra volt. -2 +6 fokon már a 10 óra. + 10 fokon 13 órán keresztül izzott és tartotta a meleget. Én mindenkinek aki fával tüzel annak csak ajánlani tudom. Üdvözlettel: Szrimacz Péter Gábor

Lászlóné Kovács Katalin
2013-02-27 12:29:23

Tisztelt Brikettpont! Február eleje óta használom a biobrikettet. Az interneten keresgéltem, és úgy bukkantam rá erre a lehetőségre. Miután áttanulmányoztam mindent Önök mellett döntöttem. Nagyon örültem, hogy Debrecenben is van lerakatuk, mivel ez nagyon közel van hozzánk. Telefonon bonyolítottam mindent, renkivül előzékeny, udvarias tájékoztatást kaptam. Meg is rendeltem egy ralap mennyiséget. Percre pontos kiszállítás után, nagy várakozással gyújtottam be a cserépkályhába. Teljes mértékben a honlapjukon olvasott információkra hagyatkozva vártam a fejleményeket, mert mindent elhittem, amit ott olvastam. És nem csalódtam! Nagyon élvezem a fútést! 6db hasábbal sétálok be, és ugyanazt a hatást érem el, mint korábban három nagy kosár fa elégetésével.Kényelmes, tiszta, minimális hamu marad, amit gyűjtök, hogy talaj javításra fel tudjam használni. Ismerőseimnek is beszámolok, hogy milyen jó dologra találtam. Üdvözlöm Önöket!: Lászlóné Kovács Katalin

Zsirai Róbert
2013-02-15 12:49:46

Tisztelt Brikettpont! Még a tél elején vettem Önöktől pár próbacsomagot, hogy a kandalló kályhában kitudjam próbálni. Elsőre megnyerő volt, hogy sokkal tisztább illetve gazdaságosabb. Hihetetlen hatásfokkal fűtöttem vele fel a házat. Éjszakára egy hasábot teszek be akác fával együtt és reggel simán begyújtok a hamuról. Sajnos mivel nagy helyem nincsen tárolni ezért mindig kisebb részletekben veszem meg. Viszont nem kell aggódnom, hogy vizet vennék hiszen ilyenkor száraz fát venni lehetetlen. Kényelmes tiszta és nagyon praktikus. Ami számomra megdöbbentő volt, hogy hihetetlen mennyire kevés hamu keletkezik vele. Már a csalásban és ismeretségi körben is többen kipróbálták. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki még nem próbálta ne habozzon tovább. Üdvözlettel: Zsirai Róbert

Körmendi Zoltán
2013-10-26 21:43:00

T.Hölgyeim/Uraim! Rendkívül érdekelne hogy milyen fafajták vannak a brikett-be tömörítve! Ez nem apróság és ez a fontos info sehol nem lelhető fel!!! Gyanítom, hogy fenyő is kerül bele ez pedig az én téglakályhámat (cserépkályhákat is!) tönkreteheti! Tavaly próbáltam. valóban alig marad hamu azonban a hangulatnak "lőttek"- nincs lángolás !

T. Kérdező!
A brikett vegyes keményfa keveréke, bükk és tölgy (tehát, sem fenyőt, sem nyárfát nem tartalmaz)
Brikettpont

Tamás Fodor
2011-10-19 19:28:15

Tavaly cseréltünk kazánt. Mivel nem ismertük pontosan, mivel a legkényelmesebb és a leggazdaságosabb tüzelni benne, ezért sok mindent kipróbáltunk. Legjobban a RUF-s brikett nyerte meg a tetszésünket. Az idei telet azzal szándékoztuk megoldani. De ! Kaptunk termékmintát, és ez a brikett minden képzeletet felülmúlt. Este 2 db-t rátettem a tűzre, és egész éjjel kellemes meleg volt a lakás, sőt másnap még begyújtani se kellett, annyira jól őrizte a parazsat. Jelenleg ez a legjobb brikett a mintegy 30 féle között, amit eddig kipróbáltunk. De a keresés már a múlté. Ezzel fogunk fűteni az idén.

Táborszki Csaba
2011-10-20 11:11:38

A lehetőségeim miatt én próba nélkül vásároltam. A termékben nem csalódtam. Tapasztalataim (kandallónál, fa nélkül, csak ezzel fűtve): 1. Minimum egy csomagnyi egyszerre begyújtása szükséges, annál kevesebb (2-4 "hasáb") esetén nem lesz elég intenzív az égés 2. A begyulladás lassan megy, de utána már a levegő fojtásával szépen szabályozható. 3. A vákumcsomag kezelése/bontása kissé nehézkes. Talán ha nem "rászippantott", hanem normál tasak lenne, egyszerűsődhetne.

Havasi Zoli
2013-10-20 08:54:22

Tisztelt Brikentpont, kedves látogatók! Ahogy az elöttem írók, én is sokféle brikettet próbáltam ki cserépkályhámba. Az önök terméke volt a legmegfelelőbb az elvárásaimnak is. Sőt.. Túl dicsérni nem akarnám, inkább javaslom érdeklődőknek, kételkedőknek, hogy bátran próbálják ki, csak is kellemetesen fognak csalódni. Idén is vásároltam felkészülve a fűtésszezonra. Brikentpont még élvezetessebbé, kellemetesebbé tudná tenni téli fűtést, ha tényleg alacsonyabb áron adná eme terméket. :) Üdv: Tóth Zoltán Bp.

Kosztiné Csicskár Mária
2013-11-11 11:15:36

Tisztelt Brikettpont! Sokáig keresgéltem az interneten, hogy melyik lehet számomra a legmegfelelőbb tüzelőanyag a kamdallómba. Tavaly fával tüzeltünk, de nagyon macerás volt, sok felügyeletet igényelt, hogy mindíg megfelelő módon égjen a tűz. Némi keresgélés után, megtaláltam az Önök termékét, és nem csalódtam benne. Felűlről gyújtom meg a tüzet, úgy ahogyan javasolták, és nekem nagyon jól bevált. Hamar begyullad, nagyon szép lánggal ég, majd utána gyönyörüen parázslik. Nagyon gyorsan felfűti a hatalmas nappalit, és a nagyméretű konyha-ebédlőnket,(70 nm) és még az emeletre is jut belőle. Egész nap tartja a 20-22 fokot.Én biztos, hogy ennél maradok, mindenkinek ajánlom!