tűzifa

fabrikett

brikett háttér

8 sorsdöntő érv a fabrikett mellett

8 sorsdöntő érv a fabrikett mellett

A fabrikett fűtőértéke közel duplája a tűzifának

A fabrikett 16-18 MJ/Kg, a hasított tűzifa pedig 9-10 MJ/Kg, tehát – ahogy a számok is mutatják - ugyanakkora hőmérséklet eléréséhez akár fele annyi is bőven elég a fabrikettből, mint a fából.

A fabrikett olcsóbb, mint a tűzifa és a gáz

A fabrikett kg-os ára bár meghaladja a tűzifa árát, fűtőértéke duplája annak, nedvességet szinte nem tartalmaz, így sokkal nagyobb hővel és lényegesen tovább ég, mint a tűzifa. Ezt a tényt számos megrendelőnk is alátámasztotta, akiknek elmondása alapján a fabrikett használatával harmadára-negyedére csökkent a kiadása.

A fabrikett mindig száraz

A fabrikett nedvességtartalma maximum 8-10 %, szemben a fa 30-50 %-ával. Az állandó nedvességtartalom megőrzéséért a csomagolás felel, amely nem engedi beszivárogni a nem kívánt csapadékot, ezért nem kell aggódnunk, hogy minősége a tárolás során romlana.

A fabrikett nagyon kényelmes

A fabrikett 10 kg-os egységcsomagokban kapható, a csomagokban 2 kg-os, tűztérbe könnyen bedobható „téglácskák” vannak, nem morzsolódik, nem porzik, míg a fát hasogatni és szárítani kell. A kis adagok nagyon kis helyen elférnek, s a csomagolás nem érzékeny a nedvességre sem.

A fabrikett nagyon sokáig ég

A fabrikett akár 2-3 órán keresztül is képes égni, ezért szinte alig kell foglalkozni a tűztér „etetésével”, míg a tűzifával folyamatosan törődni kell. Egy kedves vásárlónk hasznos tippjére is érdemes felfigyelni, miszerint ha a felhalmozott brikett mellett hagyunk az oldalfaltól egy kis hézagot, ahol a levegő feljöhet, az oldalról is meggyújtja a fabrikettet, s ha az már teljesen begyulladt, lezárás után akár 8 óra múlva is lesz még parázs!

A fabrikettből nem kell előre bevásárolni

Fabrikett szezon alatt is mindig van, minősége stabil, akár 10 kg-os kiszerelésben is megvásárolható, így nem kell előre megvásárolni a tüzelőt, míg a fa minősége szezon alatt folyamatosan romlik, annak beszerezhetősége bizonytalan. Kollégáink készségéről, a gyors kiszolgálásról és raktárunk hatalmas készletéről már sok vásárlónk megbizonyosodott, a Vélemények topikban Te is megtekintheted az elégedett hozzászólásokat.

Fabrikett után alig van hamu

A fabrikett mivel színtiszta, porszáraz, sűrített fa, égése után alig marad némi hamu (1-2%), míg a tűzifa után 20-30% hamut kell eltakarítanunk. Egy kedves megrendelőnk tapasztalata alapján 30 kg(!) fabrikett leégése után marad mindössze fél kg hamu, amit pedig akár a termőföld ápolására is felhasználhatunk.

A fabrikett kevés helyet foglal

Hatalmas fűtőértékének és praktikus kiszerelésének köszönhetően a fabrikett fele-harmad annyi helyet foglal, mint a tűzifa. Csomagolásának köszönhetően nem érzékeny a nedvességre, így nem kell sok gondot fordítanunk a tárolására, nem úgy, mint a tűzifa esetében, amit védeni, óvni kell mindenféle csapadéktól.

back

Vélemények brikettünkről:

Dr Nemes Ágnes
2014-10-29 18:43:31

T.Brikettpont! Régóta keresgélek,hogy mit vegyek a tündéri kis kandallómba,és egészen biztos,hogy Önöktől fogom beszerezni a próba csomagot és a későbbiekben az utánpótlást is,azon egyszerű oknál fogva,hogy korrekten lehozták a Tesco-s panaszkodó ócsárló levelét,és érdemben meg is válaszolták. Ilyet csak az tehet ,aki profi és biztos magában meg a termékében......és nekem ennyi elég is.... Persze a rengeteg elégedett vásárló is Önók felé billenti a mérleg képzeletbeli serpenyőjét......Jöhet a tél....... Üdvózlettel Dr Nemes Ágnes

Kóbor András
2015-01-15 15:50:15

Sokáig gondolkoztam, hogy merjek-e fabrikettel fűteni a cserépkályhámban és a lemezkályhában, aztán rendeltem egy raklappal a termékből. Be kell valljam, hogy minden előzetes fenntartásom alaptalan volt, egy remek termékkel van dolgunk. Mindkét tüzelőberendezésben némi tapasztalatszerzés után teljesen jól tudom használni a brikettet. A cserépkályhámba 3 db-ot teszek, körberakva bőven gyújtóssal, és körülbelül 1,5-2 óra alatt az egész teljesen leég, a kályha jobban felmelegszik, mintha fával raktam volna meg. Itt én nem fojtom a brikett égését, megelőzendő bármiféle túlnyomás a cserépkályhában. A lemezkályhában szintén sok gyújtóssal érdemes indítani, majd a tűzre helyezni 1-2 brikettet, megvárni, míg rendesen begyullad, aztán fojtani. Elég óránként 1-2 brikettet rátenni a tűzre, azok már a parázstól is begyulladnak. A kályha felülete nem melegszik fel annyira, mintha fával fűteném, de a hő sokkal tovább és egyenletesebben jelentkezik. Bátran ajánlom a fabrikettet mindenkinek! Kóbor András

Gálné Puha Mária
2013-02-28 12:28:32

Tisztelt Brikettpont! Tavalyi szezonban kezdtük el használni az Önök által forgalmazott brikettet. Egy véletlen folytán sikerült egymásra találnunk, mivel párom nagyon közel dolgozott az egyik Brikettpontjukhoz. Nagyon előnyösnek tartom, hogy az év bármely szakában tudunk Önöknél vásárolni. Számunkra nagy segítség, hogy apránként is meg tudjuk vásárolni a téli tüzelőanyagot és nem kell megvárni, míg egy nagyáruház két-három hónapig árusítja, hogy aztán mindenki gyorsütembe kapkodja a másik elől amíg van... A brikett egyébként tényleg jól működik, ahogyan mondták. Kisgyermekes család vagyunk, későn érünk haza munkából de a kandallóban valóban pár perc alatt be tudunk gyújtani vele. Nem kormol, nem füstöl, hihetetlen gyorsan felfűti a lakást. Nagyon tetszik, hogy sokszor van még este is parázs és ilyenkor elég ha csak ráteszek egy-két brikettet és pár perc múlva minden egyéb rásegítés nélkül belobban. Nekünk semmivel sem volt kevesebb a melegérzetünk mintha fát használnánk. Viszont anyagilag kedvezőbben jött ki mint a fa, még a nagy hidegben is. Összességében mi nagyon meg vagyunk elégedve vele, könnyű a beszerzése egész évben, költséghatékony, nem füstöl (mint a jó kis vizes fa) nem koszol, és nagyon gyorsan felmelegíti a lakást. Reméljük még sokáig a piacon maradnak. További sok sikeres üzletet kívánunk. Üdvözlettel: Gálné Puha Mária

Gruber Erika
2016-09-19 18:37:12

Már 3 éve használjuk a WOOD fabrikettet, és nagyon meg vagyunk elégedve. Első évben csak apránként vettük, nem mertünk egyszerre nagyobb mennyiséget venni. Aztán kipróbáltunk más fajtákat is, olcsóbbakat is, de csak a WOOD az ami bevált. Tavaly már 2 raklappal rendeltünk, de annyira jó minőségű, és olyan jó a fűtőértéke, hogy kb. egy fél raklapnyi maradt még belőle. Természetesen idén is ezzel fogunk fűteni. Azért nem lenne rossz, ha sikerülne megnyerni az 500 kilót.

brikett123
2011-10-25 11:30:11

Eddig tűzifával fűtöttem. Állandó probléma volt, hogy hol kapok száraz fát, amivel nem vizet veszek tűzifa árban és nem csak harmadik próbálkozásra, nagy füsttel gyullad meg a kályhában. Arról nem is beszélve, hogy mindig átvertek a mennyiséggel, akár kalodában, akár köbméterben számoltak. A kaloda közepét nem egyszer hatalmas gyökerekkel töltötték ki, ami kívülről nem látható, csak amikor szétbontásra kerül. A fabrikett mindig egységes víztartalmú, minőségű, súlyú. Könnyen tárolható, nem gurul szanaszét, mint a tűzifa hasábok. Az ára is olcsóbb, mint a tűzifáé. Egyszóval, én ezentúl mindig fabrikettet használok.

Körmendi Zoltán
2013-10-26 21:43:00

T.Hölgyeim/Uraim! Rendkívül érdekelne hogy milyen fafajták vannak a brikett-be tömörítve! Ez nem apróság és ez a fontos info sehol nem lelhető fel!!! Gyanítom, hogy fenyő is kerül bele ez pedig az én téglakályhámat (cserépkályhákat is!) tönkreteheti! Tavaly próbáltam. valóban alig marad hamu azonban a hangulatnak "lőttek"- nincs lángolás !

T. Kérdező!
A brikett vegyes keményfa keveréke, bükk és tölgy (tehát, sem fenyőt, sem nyárfát nem tartalmaz)
Brikettpont

Tamás Fodor
2011-10-19 19:28:15

Tavaly cseréltünk kazánt. Mivel nem ismertük pontosan, mivel a legkényelmesebb és a leggazdaságosabb tüzelni benne, ezért sok mindent kipróbáltunk. Legjobban a RUF-s brikett nyerte meg a tetszésünket. Az idei telet azzal szándékoztuk megoldani. De ! Kaptunk termékmintát, és ez a brikett minden képzeletet felülmúlt. Este 2 db-t rátettem a tűzre, és egész éjjel kellemes meleg volt a lakás, sőt másnap még begyújtani se kellett, annyira jól őrizte a parazsat. Jelenleg ez a legjobb brikett a mintegy 30 féle között, amit eddig kipróbáltunk. De a keresés már a múlté. Ezzel fogunk fűteni az idén.

Lászlóné Kovács Katalin
2013-02-27 12:29:23

Tisztelt Brikettpont! Február eleje óta használom a biobrikettet. Az interneten keresgéltem, és úgy bukkantam rá erre a lehetőségre. Miután áttanulmányoztam mindent Önök mellett döntöttem. Nagyon örültem, hogy Debrecenben is van lerakatuk, mivel ez nagyon közel van hozzánk. Telefonon bonyolítottam mindent, renkivül előzékeny, udvarias tájékoztatást kaptam. Meg is rendeltem egy ralap mennyiséget. Percre pontos kiszállítás után, nagy várakozással gyújtottam be a cserépkályhába. Teljes mértékben a honlapjukon olvasott információkra hagyatkozva vártam a fejleményeket, mert mindent elhittem, amit ott olvastam. És nem csalódtam! Nagyon élvezem a fútést! 6db hasábbal sétálok be, és ugyanazt a hatást érem el, mint korábban három nagy kosár fa elégetésével.Kényelmes, tiszta, minimális hamu marad, amit gyűjtök, hogy talaj javításra fel tudjam használni. Ismerőseimnek is beszámolok, hogy milyen jó dologra találtam. Üdvözlöm Önöket!: Lászlóné Kovács Katalin

Bihari Gábor
2016-11-07 22:27:16

Eddig bükkfával fűtöttem. Adatok: 25kW Vigas faelgázosító, 1000 l puffer, 68 m^2 alapterület, 5 cm hőszigetelés a házon. Saját tervezésű fűtésrendszer radiátorokkal, szabályozott előremenő hőmérséklettel. Eddig kb 170 kHUF tüzifa ment bele a kazánba évente. Most átállok fabrikettre. Kollégám ajánlotta ezt a fajtát, ő ezzel fűt cserépkályhában. Túl vagyok az első begyújtáson. A gyújtáshoz két kockát használtam el a 40-ből, ez a 380 HUF/40 db árral nem tűnik rossznak (20 HUF/begyújtás). A gyújtás viszonylag egyszerű, alulra tettem a gyújtó kockákat, rá a brikettet. Egy rövid lobbantás a forrasztópisztollyal és már lobogott is. A brikett elég lassan gyulladt be, de kb fél óra alatt elérte a 250 fokos füsthőmérsékletet (15 perc után indult be az elgzosítás). Ez bükkfával kb. 15-20 perc szokott lenni (5 perc után már megy a gázláng). Beletettem a kazánba 30 kg-ot (3 csomag) A teljesítmény rendesen felfutott a névleges értékre. Az égésidő - lévén, hogy faelgázosítóban használom - kinyúlik, parázstartással együtt kb 10 óra. Tegnap 22:00-kor indítottam, ma reggel 8:00-kor még ugyanakkora térfogata volt, mint amikor begyújtottam, csak feketedett. Este 20:00-kor néztem meg újra. Összerogyott kb harmadára, és még helyenként gyengén izzott. A kazán ugyan már leállt, de tettem be 20 kg-ot és újraindítottam az égetést. Nem kellett gyújtókocka! A gázosodás szinte azonnal beindult. Eddig úgy érzem, pozitívak az érzéseim. Kevesebb koszt termel, mint a tüzifa és egyszerűbb rakodni. A következő egy héten át elégetem a vásárolt 100 kg-ot és mérek.

Hegyi Gyöngyi
2013-10-10 12:27:18

Tisztelt Brikettpont! Egyedül nevelem a két kiskorú gyermekem vidéken lakunk a favágás sajnos nekem sose ment, és hát mint tudjuk ami nem megy nem kell erőltetni :) Kerestem kutattam mi lehetne a jó megoldás nagy szerencsémre rátaláltam az Önök honlapjára és regisztráltam is rögtön. Elolvastam A-Z-ig mi is a teendőm. Mivel Kecskemét- és Budapest közt lakom gondoltam elmegyek a pesti lerakatba. A regisztrálás során lehetőséget kaptam, hogy kipróbáljam az ingyenes csomagot, amelyet az ott dolgozó Úr nagyon szívesen a rendelkezésemre bocsájtott. Vittem még magammal 10 csomagot, és meg kell valljam nagyon jó tapasztalatokat szereztem. Nem kinlódunk a skacokkal, hogy hogyan legyen meleg a házban a begyújtást ugyan még gyakorolnunk kell na de hát senki sem az anyja hasában tanulja meg mindezt. Tervezem, hogy ismét megyek egy pár csomagért, mert hát én így tudom megoldani de nagyon örülök ennek az olcsóbb és tisztább fütési lehetőségnek is nem utolsó sorban az is jó benne, hogy annyi csomagot vehetek amennyit akarok ill. nem kell attól tartanom, hogy vizes fát veszek meg több tízezerért bár ennyi pénzt nem is igazán tudnék összerakni, na szóval tök jó hogy vannak :) Üdvözlettel Hegyi Gyöngyi