tűzifa

fabrikett

brikett háttér

8 sorsdöntő érv a fabrikett mellett

8 sorsdöntő érv a fabrikett mellett

A fabrikett fűtőértéke közel duplája a tűzifának

A fabrikett 16-18 MJ/Kg, a hasított tűzifa pedig 9-10 MJ/Kg, tehát – ahogy a számok is mutatják - ugyanakkora hőmérséklet eléréséhez akár fele annyi is bőven elég a fabrikettből, mint a fából.

A fabrikett olcsóbb, mint a tűzifa és a gáz

A fabrikett kg-os ára bár meghaladja a tűzifa árát, fűtőértéke duplája annak, nedvességet szinte nem tartalmaz, így sokkal nagyobb hővel és lényegesen tovább ég, mint a tűzifa. Ezt a tényt számos megrendelőnk is alátámasztotta, akiknek elmondása alapján a fabrikett használatával harmadára-negyedére csökkent a kiadása.

A fabrikett mindig száraz

A fabrikett nedvességtartalma maximum 8-10 %, szemben a fa 30-50 %-ával. Az állandó nedvességtartalom megőrzéséért a csomagolás felel, amely nem engedi beszivárogni a nem kívánt csapadékot, ezért nem kell aggódnunk, hogy minősége a tárolás során romlana.

A fabrikett nagyon kényelmes

A fabrikett 10 kg-os egységcsomagokban kapható, a csomagokban 2 kg-os, tűztérbe könnyen bedobható „téglácskák” vannak, nem morzsolódik, nem porzik, míg a fát hasogatni és szárítani kell. A kis adagok nagyon kis helyen elférnek, s a csomagolás nem érzékeny a nedvességre sem.

A fabrikett nagyon sokáig ég

A fabrikett akár 2-3 órán keresztül is képes égni, ezért szinte alig kell foglalkozni a tűztér „etetésével”, míg a tűzifával folyamatosan törődni kell. Egy kedves vásárlónk hasznos tippjére is érdemes felfigyelni, miszerint ha a felhalmozott brikett mellett hagyunk az oldalfaltól egy kis hézagot, ahol a levegő feljöhet, az oldalról is meggyújtja a fabrikettet, s ha az már teljesen begyulladt, lezárás után akár 8 óra múlva is lesz még parázs!

A fabrikettből nem kell előre bevásárolni

Fabrikett szezon alatt is mindig van, minősége stabil, akár 10 kg-os kiszerelésben is megvásárolható, így nem kell előre megvásárolni a tüzelőt, míg a fa minősége szezon alatt folyamatosan romlik, annak beszerezhetősége bizonytalan. Kollégáink készségéről, a gyors kiszolgálásról és raktárunk hatalmas készletéről már sok vásárlónk megbizonyosodott, a Vélemények topikban Te is megtekintheted az elégedett hozzászólásokat.

Fabrikett után alig van hamu

A fabrikett mivel színtiszta, porszáraz, sűrített fa, égése után alig marad némi hamu (1-2%), míg a tűzifa után 20-30% hamut kell eltakarítanunk. Egy kedves megrendelőnk tapasztalata alapján 30 kg(!) fabrikett leégése után marad mindössze fél kg hamu, amit pedig akár a termőföld ápolására is felhasználhatunk.

A fabrikett kevés helyet foglal

Hatalmas fűtőértékének és praktikus kiszerelésének köszönhetően a fabrikett fele-harmad annyi helyet foglal, mint a tűzifa. Csomagolásának köszönhetően nem érzékeny a nedvességre, így nem kell sok gondot fordítanunk a tárolására, nem úgy, mint a tűzifa esetében, amit védeni, óvni kell mindenféle csapadéktól.

back

Vélemények brikettünkről:

Dávid Lajos
2013-02-12 10:22:07

Tisztelt Brikrttpont! Vegyes tűzelésű kazánban fűtök két lakást. Nem számítottam arra, hogy ilyen jó hatásfokkal tudok vele fűteni.Délelőtt gázt használok, délután kettőtől kezdek a brikettel tűzelni,este 21-21.30-kor még van parázs, és aznap már nem is rakok rá. A lakásban 22-23 celsius fok érhető el a huzat megfelelő beállításával. Ami nem elhanyagolható az a hamu kevés mennyisége.Összefoglalva: gazdaságos, jó hatásfokú, könnyen kezelhető fűtési mód.Naponta 9-10 "téglát" használok el, így a három raklap áprilisig ki fog tartani.Aki nem ismeri feltétlenűl próbálja ki, őszintén ajánlom mindenkinek. Tisztelettel. Dávid Lajos

Turcsik Sándorné
2013-02-12 19:07:13

Tisztelt Brikettpont! Nekünk vegyestüzelésű kazánunk van. A brikettet a fatüzelés kiegészítésére használjuk. Éjszakára szoktuk használni, hogy reggel még parázs legyen, és ezáltal, egész éjjel melegen tartsa a radiátorokat a kazán. Nagyon meg vagyunk elégedve. Számunkra egy hátránya vana brikettnek, hogy vidéken lakunk, így vagy nehéz beszerezni a környéken vagy nagyon magas a fuvar költség. Ettől függetlenül ismerőseinknek is szoktam ajánlani, mert kényelmes, jó, és tiszta fűtési módszer a fabrikett. Üdvözlettel: Turcsik Sándorné

Kosztiné Csicskár Mária
2013-11-11 11:15:36

Tisztelt Brikettpont! Sokáig keresgéltem az interneten, hogy melyik lehet számomra a legmegfelelőbb tüzelőanyag a kamdallómba. Tavaly fával tüzeltünk, de nagyon macerás volt, sok felügyeletet igényelt, hogy mindíg megfelelő módon égjen a tűz. Némi keresgélés után, megtaláltam az Önök termékét, és nem csalódtam benne. Felűlről gyújtom meg a tüzet, úgy ahogyan javasolták, és nekem nagyon jól bevált. Hamar begyullad, nagyon szép lánggal ég, majd utána gyönyörüen parázslik. Nagyon gyorsan felfűti a hatalmas nappalit, és a nagyméretű konyha-ebédlőnket,(70 nm) és még az emeletre is jut belőle. Egész nap tartja a 20-22 fokot.Én biztos, hogy ennél maradok, mindenkinek ajánlom!

Zádor Zoltán
2013-02-11 18:36:48

Kandallóban használjuk,miután a fa leégett, teszünk még a parázsra egy-két darabot. Ez aztán még hosszú órákig biztosítja a meleget. Önmagában nálunk nem az igazi, mert a viszonylag nagy tűztérben "elvész" és pont a lassú égés miatt kevés a sugárzó hő. El tudom képzelni, hogy kazánban tökéletes. De még így is veszünk évente 2 mázsát és az említett módon használjuk. Mindenképpen érdemes kipróbálni- aki még nem tette meg-,mert szerintem mindenki meg tudja találni a neki megfelelő felhasználási módot. Erre ragyogó alkalmat kínált néhány éve az ingyenes mintaosztás. Üdvözlettel: Z.Z.

Sebestyén J.
2011-10-18 18:00:30

Próbáltam a termékmintát, majd rendeltem egy raklappal, egy hete használom és mivel már stabilan 10 fok környékén van odakint, már van valami elképzelésem a gazdaságosságáról is: ha csak bedobálom a tűztérbe és nem foglalkozom a levegővel is sokkal tovább tart mint a fa, ha kicsit is foglakozom a levegő adagolásával, magyarán mindig optimálisan folytom a tüzet, akkor elképesztő égésidőket érek el, fával ilyet soha, talán szénnel!  Az előző napi parázsról simán begyújtok másnap este. A kazán majdnem mindig stabilan egy hőfokon ketyeg, nincs hirtelen melegedés majd kihűlés, maradjunk annyiban hogy ki se hűl a kazán. Én egy csomaggal ami 10 kg. egy napot kihúzok, hétvégén naponta két csomag fogy maximum, ez napi 500 - max 1000 Ft-os fűtési költésget jelent, ami szerintem több mint szuper egy 93 m2- es házzál. Költségben és viselkedésben kb. olyan mintha barnaszénnel fűtenék, ami ugye elég olcsó dolog, viszont ha fabrikettel fűtök a kezem mindig tiszta, a tűzteret pedig alig kell takarítani, ráadásul még a kandallómba is tudom használni. Ja egy darabot nem sajnáltam és bedobtam egy vödör vízbe, csobbant-süllyedt őrület :)

id Kondorosi József
2011-10-10 22:48:04

Hála az ingyenes termékmintának kipróbáltam ezt a brikettet is, a teszt igen jól sikerült és vásároltam egy raklap ilyen tüzelőt. Kb a hatodik begyújtásnál járok, és bár nekem ez a felülről begyújtás nem akar valahogy összjönni, az anyag csodálatosan működik. A 4 óráig még nem sikerült még eljutnom, de egy adag már 3 órát simán elég, vagy inkább izzik. A téglákból kis házikót szoktam építeni, amihez 4-5 darabot használok, a közepébe kis üreget hagyok és oda teszem a gyújtóst (bármi megteszi), begyulladás után kis idővel jócskán zárom a levegőt és igen hamar nagyon meleg lesz! Az egész egy nagyon tiszta és kényelmes dolog, egy-másfél tasakkal elketyeg a kazán napközben, december-januárban szerintem kettőre vagy talán kicsit többre lesz szükség, így ha jól számolom nem lesz szükségem egy raklapra sem egy hónapban, csak legyen később is belőle!

Bitó László
2013-10-10 19:35:39

Tisztelt Brikettpont! Néhány napja kaptuk meg az ingyenes termékmintájukat, eddig nem ismertem a terméküket. Korábban már kipróbáltunk egy áruházban kapható henger alakú brikettet, de az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, szétporladt, és szinte pillanatok alatt elégett. Kandallóval fűtünk, eddig tüzifát használtunk. A kipróbált termékminta új megvilágításba helyezte számomra a fabrikettet. Maximálisan meg vagyok vele elégedve, nem porlik, lassan, de nagy hőfokon ég, sokáig tartja a parazsat, és nagyon kevés hamu marad utána. Tárolása praktikus, könnyen egymásra pakolható, nwm marad kihasználatlan hely a csomagok között. Mindenképpen tervezem, hogy vásárolok a brikettjükből a közeljövőben.

Farkas Gábor
2011-10-19 14:07:33

Nagyon fázós vagyok, a hidegben kipróbáltuk. A család ellenezte az ingyenes mintát, mondván átverés, de jó nagyot csalódtak benne pozitívan. A fűtőértékével igen csak meg vagyok elégedve, muszáj volt bukóra nyitnom az ablakot, mert ájuldoztam a melegbe. Eddig vastag paplan alatt fagyoskodtam, be voltam csomagolva, mint a múmia, most meg takaró nélkül tudtam álomba szenderülni. Mégis csak jobb megoldás, mint az orosz fűtés (vodka). 16m2-es a szobám, ami kész szauna volt. Ki akar ezek után favágó és szenes ember lenni másod, harmad állásban, takarító meg pláne? +ban így már szaunám is van, nem csak fabrikett fűtésem. Köszönöm a lehetőséget, amivel még élni fogok.

Varró Tímea Marianna
2013-10-10 23:00:44

Tisztelt Brikettpont! Még nem vásároltam Önöktől brikettet, de egy kedves ismerősöm adott kipróbálásra az általa vásárolt termékből. Sokszor panaszkodtam neki, hogy mennyire megterhelő a fával való tüzelés, és mennyi kosszal jár. A családban inkább ránk nőkre hárul ez a feladat, és bizony a favágás eléggé emberpróbáló. Kipróbáltam a kapott brikettet és bizony össze se lehet hasonlítani a fával. Nincs fizikai megterhelés, nincs kosz és nagyon hatékony. Az ára is kedvezőbbnek tűnik, mint a fáé. Arra lennék még kíváncsi, hogy akkor mennyi kell belőle amikor igazán hideg van, de igyekszem ezt is megtapasztalni és ha akkor is ennyire elégedett leszek, akkor biztosan a brikettet fogom használni!! Üdvözlettel: Varró Tímea Marianna

Táborszki Csaba
2011-10-20 11:11:38

A lehetőségeim miatt én próba nélkül vásároltam. A termékben nem csalódtam. Tapasztalataim (kandallónál, fa nélkül, csak ezzel fűtve): 1. Minimum egy csomagnyi egyszerre begyújtása szükséges, annál kevesebb (2-4 "hasáb") esetén nem lesz elég intenzív az égés 2. A begyulladás lassan megy, de utána már a levegő fojtásával szépen szabályozható. 3. A vákumcsomag kezelése/bontása kissé nehézkes. Talán ha nem "rászippantott", hanem normál tasak lenne, egyszerűsődhetne.