tűzifa

fabrikett

brikett háttér

8 sorsdöntő érv a fabrikett mellett

8 sorsdöntő érv a fabrikett mellett

A fabrikett fűtőértéke közel duplája a tűzifának

A fabrikett 16-18 MJ/Kg, a hasított tűzifa pedig 9-10 MJ/Kg, tehát – ahogy a számok is mutatják - ugyanakkora hőmérséklet eléréséhez akár fele annyi is bőven elég a fabrikettből, mint a fából.

A fabrikett olcsóbb, mint a tűzifa és a gáz

A fabrikett kg-os ára bár meghaladja a tűzifa árát, fűtőértéke duplája annak, nedvességet szinte nem tartalmaz, így sokkal nagyobb hővel és lényegesen tovább ég, mint a tűzifa. Ezt a tényt számos megrendelőnk is alátámasztotta, akiknek elmondása alapján a fabrikett használatával harmadára-negyedére csökkent a kiadása.

A fabrikett mindig száraz

A fabrikett nedvességtartalma maximum 8-10 %, szemben a fa 30-50 %-ával. Az állandó nedvességtartalom megőrzéséért a csomagolás felel, amely nem engedi beszivárogni a nem kívánt csapadékot, ezért nem kell aggódnunk, hogy minősége a tárolás során romlana.

A fabrikett nagyon kényelmes

A fabrikett 10 kg-os egységcsomagokban kapható, a csomagokban 2 kg-os, tűztérbe könnyen bedobható „téglácskák” vannak, nem morzsolódik, nem porzik, míg a fát hasogatni és szárítani kell. A kis adagok nagyon kis helyen elférnek, s a csomagolás nem érzékeny a nedvességre sem.

A fabrikett nagyon sokáig ég

A fabrikett akár 2-3 órán keresztül is képes égni, ezért szinte alig kell foglalkozni a tűztér „etetésével”, míg a tűzifával folyamatosan törődni kell. Egy kedves vásárlónk hasznos tippjére is érdemes felfigyelni, miszerint ha a felhalmozott brikett mellett hagyunk az oldalfaltól egy kis hézagot, ahol a levegő feljöhet, az oldalról is meggyújtja a fabrikettet, s ha az már teljesen begyulladt, lezárás után akár 8 óra múlva is lesz még parázs!

A fabrikettből nem kell előre bevásárolni

Fabrikett szezon alatt is mindig van, minősége stabil, akár 10 kg-os kiszerelésben is megvásárolható, így nem kell előre megvásárolni a tüzelőt, míg a fa minősége szezon alatt folyamatosan romlik, annak beszerezhetősége bizonytalan. Kollégáink készségéről, a gyors kiszolgálásról és raktárunk hatalmas készletéről már sok vásárlónk megbizonyosodott, a Vélemények topikban Te is megtekintheted az elégedett hozzászólásokat.

Fabrikett után alig van hamu

A fabrikett mivel színtiszta, porszáraz, sűrített fa, égése után alig marad némi hamu (1-2%), míg a tűzifa után 20-30% hamut kell eltakarítanunk. Egy kedves megrendelőnk tapasztalata alapján 30 kg(!) fabrikett leégése után marad mindössze fél kg hamu, amit pedig akár a termőföld ápolására is felhasználhatunk.

A fabrikett kevés helyet foglal

Hatalmas fűtőértékének és praktikus kiszerelésének köszönhetően a fabrikett fele-harmad annyi helyet foglal, mint a tűzifa. Csomagolásának köszönhetően nem érzékeny a nedvességre, így nem kell sok gondot fordítanunk a tárolására, nem úgy, mint a tűzifa esetében, amit védeni, óvni kell mindenféle csapadéktól.

back

Vélemények brikettünkről:

Fajd Gergő
2013-11-07 03:54:25

Kedves olvasó! 1 hete kaptam meg 3 raklap brikettemet,azóta vegyesen fűtök fával,mert a brikett nem tudja azt az üzemi hőt adni mint a fa,így,ha gyorsan akarom felmelegíteni a kazánt akkor fát használok,majd a hőn tartásra brikettet.Égés közben kissé megdagad de nem esik szét,és nálam 3 db kell egyszerre a nagy tűztér miatt,amiben 2-3 óra alatt ég el. Begyújtani nem nehéz,helygazdaságos,de porózus,ezért mindenhová kerül fűrészpor felbontás után...Összességében meg vagyok elégedve. Üdvözlettel, Fajd Gergő

Táborszki Csaba
2011-10-20 11:40:22

Én a lehetőségeim miatt próba nélkül vásároltam a termékből. Az elvárásaimnak megfelelt. Tapasztalataim (kandallónál, fa nélkül, csak ezzel fűtve): 1. Lassú a begyulladás, de utána a levegő fojtásával már jól szabályozhatóan ég. 2. Egyszerre való begyújtási mennyiség legalább egy csomag. Ennél kevesebb esetén (2-4 „hasáb”) nem elég intenzív az égés. 3. A csomagolásból való kibontás/kezelés kissé nehézkes. Esetleg ha nem „szippantott”, hanem normál tasakban lenne, egyszerűsödhetne. 4. Általában a 3. begyújtás után szoktam a hamut eltávolítani.

Kosztiné Csicskár Mária
2013-11-11 11:15:36

Tisztelt Brikettpont! Sokáig keresgéltem az interneten, hogy melyik lehet számomra a legmegfelelőbb tüzelőanyag a kamdallómba. Tavaly fával tüzeltünk, de nagyon macerás volt, sok felügyeletet igényelt, hogy mindíg megfelelő módon égjen a tűz. Némi keresgélés után, megtaláltam az Önök termékét, és nem csalódtam benne. Felűlről gyújtom meg a tüzet, úgy ahogyan javasolták, és nekem nagyon jól bevált. Hamar begyullad, nagyon szép lánggal ég, majd utána gyönyörüen parázslik. Nagyon gyorsan felfűti a hatalmas nappalit, és a nagyméretű konyha-ebédlőnket,(70 nm) és még az emeletre is jut belőle. Egész nap tartja a 20-22 fokot.Én biztos, hogy ennél maradok, mindenkinek ajánlom!

Lászlóné Kovács Katalin
2013-02-27 12:29:23

Tisztelt Brikettpont! Február eleje óta használom a biobrikettet. Az interneten keresgéltem, és úgy bukkantam rá erre a lehetőségre. Miután áttanulmányoztam mindent Önök mellett döntöttem. Nagyon örültem, hogy Debrecenben is van lerakatuk, mivel ez nagyon közel van hozzánk. Telefonon bonyolítottam mindent, renkivül előzékeny, udvarias tájékoztatást kaptam. Meg is rendeltem egy ralap mennyiséget. Percre pontos kiszállítás után, nagy várakozással gyújtottam be a cserépkályhába. Teljes mértékben a honlapjukon olvasott információkra hagyatkozva vártam a fejleményeket, mert mindent elhittem, amit ott olvastam. És nem csalódtam! Nagyon élvezem a fútést! 6db hasábbal sétálok be, és ugyanazt a hatást érem el, mint korábban három nagy kosár fa elégetésével.Kényelmes, tiszta, minimális hamu marad, amit gyűjtök, hogy talaj javításra fel tudjam használni. Ismerőseimnek is beszámolok, hogy milyen jó dologra találtam. Üdvözlöm Önöket!: Lászlóné Kovács Katalin

Dávid Lajos
2013-02-12 10:22:07

Tisztelt Brikrttpont! Vegyes tűzelésű kazánban fűtök két lakást. Nem számítottam arra, hogy ilyen jó hatásfokkal tudok vele fűteni.Délelőtt gázt használok, délután kettőtől kezdek a brikettel tűzelni,este 21-21.30-kor még van parázs, és aznap már nem is rakok rá. A lakásban 22-23 celsius fok érhető el a huzat megfelelő beállításával. Ami nem elhanyagolható az a hamu kevés mennyisége.Összefoglalva: gazdaságos, jó hatásfokú, könnyen kezelhető fűtési mód.Naponta 9-10 "téglát" használok el, így a három raklap áprilisig ki fog tartani.Aki nem ismeri feltétlenűl próbálja ki, őszintén ajánlom mindenkinek. Tisztelettel. Dávid Lajos

Varró Tímea Marianna
2013-10-10 23:00:44

Tisztelt Brikettpont! Még nem vásároltam Önöktől brikettet, de egy kedves ismerősöm adott kipróbálásra az általa vásárolt termékből. Sokszor panaszkodtam neki, hogy mennyire megterhelő a fával való tüzelés, és mennyi kosszal jár. A családban inkább ránk nőkre hárul ez a feladat, és bizony a favágás eléggé emberpróbáló. Kipróbáltam a kapott brikettet és bizony össze se lehet hasonlítani a fával. Nincs fizikai megterhelés, nincs kosz és nagyon hatékony. Az ára is kedvezőbbnek tűnik, mint a fáé. Arra lennék még kíváncsi, hogy akkor mennyi kell belőle amikor igazán hideg van, de igyekszem ezt is megtapasztalni és ha akkor is ennyire elégedett leszek, akkor biztosan a brikettet fogom használni!! Üdvözlettel: Varró Tímea Marianna

brikett123
2011-10-25 11:30:11

Eddig tűzifával fűtöttem. Állandó probléma volt, hogy hol kapok száraz fát, amivel nem vizet veszek tűzifa árban és nem csak harmadik próbálkozásra, nagy füsttel gyullad meg a kályhában. Arról nem is beszélve, hogy mindig átvertek a mennyiséggel, akár kalodában, akár köbméterben számoltak. A kaloda közepét nem egyszer hatalmas gyökerekkel töltötték ki, ami kívülről nem látható, csak amikor szétbontásra kerül. A fabrikett mindig egységes víztartalmú, minőségű, súlyú. Könnyen tárolható, nem gurul szanaszét, mint a tűzifa hasábok. Az ára is olcsóbb, mint a tűzifáé. Egyszóval, én ezentúl mindig fabrikettet használok.

Zádor Zoltán
2013-02-11 18:36:48

Kandallóban használjuk,miután a fa leégett, teszünk még a parázsra egy-két darabot. Ez aztán még hosszú órákig biztosítja a meleget. Önmagában nálunk nem az igazi, mert a viszonylag nagy tűztérben "elvész" és pont a lassú égés miatt kevés a sugárzó hő. El tudom képzelni, hogy kazánban tökéletes. De még így is veszünk évente 2 mázsát és az említett módon használjuk. Mindenképpen érdemes kipróbálni- aki még nem tette meg-,mert szerintem mindenki meg tudja találni a neki megfelelő felhasználási módot. Erre ragyogó alkalmat kínált néhány éve az ingyenes mintaosztás. Üdvözlettel: Z.Z.

Dr Nemes Ágnes
2014-10-29 18:43:31

T.Brikettpont! Régóta keresgélek,hogy mit vegyek a tündéri kis kandallómba,és egészen biztos,hogy Önöktől fogom beszerezni a próba csomagot és a későbbiekben az utánpótlást is,azon egyszerű oknál fogva,hogy korrekten lehozták a Tesco-s panaszkodó ócsárló levelét,és érdemben meg is válaszolták. Ilyet csak az tehet ,aki profi és biztos magában meg a termékében......és nekem ennyi elég is.... Persze a rengeteg elégedett vásárló is Önók felé billenti a mérleg képzeletbeli serpenyőjét......Jöhet a tél....... Üdvózlettel Dr Nemes Ágnes

Havasi Zoli
2013-10-20 08:54:22

Tisztelt Brikentpont, kedves látogatók! Ahogy az elöttem írók, én is sokféle brikettet próbáltam ki cserépkályhámba. Az önök terméke volt a legmegfelelőbb az elvárásaimnak is. Sőt.. Túl dicsérni nem akarnám, inkább javaslom érdeklődőknek, kételkedőknek, hogy bátran próbálják ki, csak is kellemetesen fognak csalódni. Idén is vásároltam felkészülve a fűtésszezonra. Brikentpont még élvezetessebbé, kellemetesebbé tudná tenni téli fűtést, ha tényleg alacsonyabb áron adná eme terméket. :) Üdv: Tóth Zoltán Bp.